marți, 17 aprilie 2012

Numaram minunile de Paste


 "Care-a vazut minunea de Paste?" Cam asta mi-a fost dat sa aud prin multime, in mai multe randuri, zilele trecute. Stie cineva despre ce este vorba?

Exceptand EVIDENTUL ca sambata seara la 22:30 ploua de parca era rupere de nori in Brasov, iar la 23:30 (cu putin timp inaintea inceperii forfotei de a ajunge primul la lumina)... ploaia s-a oprit! Am fost atentionat ca Cineva a vrut sa fie asa. Nu intru in niciun fel de discutie pro sau contra, fara nicio parere in acest caz despre coincidente sau ciclul normal al vremii pentru a nu influenta masele! :)


La biserica de lemn din Centrul Civic a fost aglomerat si civilizat ca de obicei. Apropo, stiati ca aici se da anafura inca de sambata dupa-masa, cu mult timp inaintea inceperii slujbei de inviere?

La biserica Nasterea Sf. Ioan Botezatorul din Noua era cam pustiu la 23:30. Peste un sfert de ora isi facea aparitia si cel de-al doilea preot si de asemenea puhoiul de credinciosi. S-a luat lumina, "distractia" a continuat cu inconjurul bisericii. Desi abia e loc sa te misti in jurul bisericii, alaiul de preoti facuse deja prima tura cand abia 10-20 de credinciosi apucasera sa coboare treapta pentru a incepe invartitul. Probabil intai trebuia ca preotii si alaiul de 10-20 de fruntasi sa termine cele 3 ture pentru ca un alt grup sa inceapa seria de inconjurare a bisericii. in Acelasi timp nu parea cu putinta.

Cu adevarat miscatoare (asa cum nu a fost "speechul" lipsit de orice al preotului de la slujba de inviere) a fost privelistea asupra cimitirelor care s-au luminat in noaptea de Inviere de la candelele brasovenilor care au mers la cimitir pentru a-si cinsti mortii, luminandu-le calea in lumea de dincolo. Da, in fotografia alaturata de foarte proasta calitate sunt zeci de candele aprinse in intunecatul si terifiantul cimitir in miez de noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...