vineri, 12 aprilie 2013

De ce lucreaza bugetarii maine?

 Cica potrivit unei ordonante de urgenta zilele de 2 si 3 mai (dintre 1 MAI si Paste) sunt libere pentru bugetari. Drept urmare acestia vor presta in conditii de program normal in institutiile publice in zilele de sambata 13 si 20 aprilie 2013.

Toate bune si frumoase daca nu ar fi o aberatie.

Sunt numeroase exemple de situatii in care nu prea functioneaza schema asta: profesorii universitari sa mearga la cursuri sambata ca sa recupereze miniconcediul din mai. Pai multi dintre profesori mergeau deja sambata la cursuri avand in vedere ca in weekend se desfasoara cursurile pentru studentii de la invatamant la distanta (ID). Deci se fac cursuri sambata cu cei de la zi si nu se mai fac cu cei de la ID?

La cresa / gradinita situatia e roz doar pentru bugetari. Daca esti bugetar iti duci copilul la cresa/gradinita ca tu oricum esti la munca. Iar pe 2 si 3 mai pleci cu copilul in concediu ca aveti amandoi liber. Dar daca nu esti bugetar pe 2 si 3 mai nu ai unde sa-l mai duci ca tu nu esti bugetar si normal ca mergi la serviciu, iar sambetele din aprilie nu-ti arde sa-l duci la cresa/gradinita ca si asa abia mai petreci timp cu el abia la sfarsit de saptamana.

La scoala a fost vacanta saptamana aceasta. Adica era vacanta de luni pana vineri si sambata chemi elevii la scoala ca sa faca ore? Normal ca nu! Figureaza doar pe hartie aceata recuperare!

La policlinicile de stat / cabinete de medici de familie este programul aferent unei zile normale: pai degeaba este program daca medicii au refuzat sa faca programari. Deci nu ai cum sa mergi la control. Trateaza doar 'urgentele'.

Parlamentari vor merge sambetele la 'serviciu'? pai astia nu merg nici in cursul saptamanii, ce sa mearga ei cand in weekend stau si numara banii facuti din spagi?

3 comentarii:

  1. Se recupereaza in avans pentru zilele libere. Si eu, ca student, trebuie sa merg azi la facultate...

    RăspundețiȘtergere
  2. de fraieri lucreaza bugetarii,si toti romanii normali....
    politicienii au lefuri babane,vacante luxoase,lungi,de vara,de sarbatori,si prostimea munceste...ei nu mai au de recuperat...ei doar isi fac afacerile.sa fie blestemati !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt dusi rau cu pluta astia ! Vacanta de Pasti a elevilor si studentilor a ajuns o bataie de joc : in loc sa le dea liber 2 saptamani dupa pasti (sau macar una) le da in postul pastelui 2, 3 zile , ca asa vor jmecherii si tzoparlanii lu' mazare , pe litoralu' lu' peste, de 1 Mai... Eu n-am nici o treaba cu biserica(nici nu postesc), da' si pe vremea lu' Ceasca se dadea liber DUPA pasti !!! Asa si-au batut joc si de elevii de rit romano-catolic(ce au trebuit sa vina la scoala IMEDIAT dupa pastele lor) si de majortarii ortodocsi ! In loc sa ciocnesc, in familie sau cu prietenii,un ou rosu DUPA pasti,trebuie copiii sa vina la scoala cu cozonacul in gat ?!!? Si asta nu e tot : scoala se incheie pe 22 iunie si incepe pe 8 septembrie ! HUOOO ! Asta e tara condusa de tembelii lu' abramburica ; ar trebui sa asmutim HINGHERII PE EI ! O shleahta , o junta de imbecili si nesimtiti !!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...