In prezentarea oficiala facuta prin poze disponibile pe site-ul unitatii spitalicesti apar cabinete cu aparatura moderna, podele si pereti care lucesc ca la "privat". Insa la faţa locului am mai gasit si altceva! In realitate... exista si aparatura veche, usi de 50 de ani, cosuri de gunoi care nu pot fi folosite fara sa pui mana pe capacele infecte si dupa cum se poate observa in imagini ustensilele medicale arata deplorabil imprastiate pe o masuta semi-insalubra. In cele mai multe dintre cabinete si saloane senzatia este de clinica "underground" unde oricand te astepti la orice. Asta nu se poate intampla in saloanele si cabinetele prezentate pe site. Acelea sunt ok. Din pacate nu toate arata asa.
Imagini cu holurile cu izolatii perfecte si proaspat zugravite troneaza la loc de mare cinste printre celelalte fotografii. La faţa locului am mai găsit şi altceva! Holuri cu pereti scorojiti si vopsea care sta sa cada, iar la un moment dat in clip apare si un fel de "trambulina" pe holul maternitatii. Bineinteles ca este neiluminata si doar personalul medical stie sa se fereasca, pacientele urmand a afla pe propria piele ca pe holul respectiv exista un "obstacol".
Prezentare oficiala a salii de mese: mese frumoase, cu picioruse cromate si fete de masa. Insa cum se face ca in fotografia pe care o prezint din incinta unei sali de mese a maternitatii Brasov este doar o banala masuta de lemn cu scaunele de parca am fi la gradinita? Poate am facut aceste poze la o cresa unde masutele erau potrivite pentru bebelusi si nu intr-o maternitate unde majoritatea femeilor internate au dureri in zona abdominala dupa nasteri sau operatii.
Pe siteul maternitatii ne este prezentata o baie moderna cu dus cu hidromasaj si alte alea. Insa astfel de bai se gasesc doar pentru saloanele de tip rezerva cu 2-3 paturi de la etajele 6-7 ale maternitatii. La fata locului am gasit si bai cu gresie sparta si PUBELE de gunoi. Cum poti sa tii pubele de gunoi in toaleta unei unitati medicale?
Holuri luminoase si medicii care zambesc tot timpul se gasesc doar in pozele de prezentare. La fata locului am gasit holuri intunecate si gramezi de vechituri depozitate in colturi. De la scaune si paturi vechi pana la saci cu rufe si cartoane.
Numai poze cu saloanele de tip rezerva sunt disponibile pe site, nici urma de saloanele obisnuite cu geamuri prin care bate vantul. 6-8 gravide in travaliu intr-o singura camera poate crea un spectacol acustic de neimaginat. Iar in cazul in care o pacienta este racita (bineinteles ca nu se poate declara ca a racit din cauza vantului care bate prin diferite holuri) aceasta va fi mutata intr-un salon special. Bineinteles si acesta plin de alte persoane bolnave. Daca e deja racit ce mai conteaza si alte tulpini de viroza? Socant sau nu insa doar in saloanele unde sunt exilate pacientele racite caldura lipseste cu desavarsire. Incearca tu sa dormi dupa o nastere, racita, intr-un salon la 15 grade Celsius.
Culmea nesimtirii este insa salonul de vizite. Este acel loc unde fericitii prospat tatici, bunici si alte rude si prieteni pot sa-i faca o vizita tinerei mamici. Salonul de vizite este de fapt o intersectie de mai multe holuri, scari catre etaj si usi care dau in curtea din spate a Maternitatii. Cu cel putin 5 usi si holuri lungi iti dai seama ca nu ai nicio sansa sa nu te bata vantu din toate directiile. Scaunele din asa zisul salon de vizite sunt deplorabile, de multe ori murdare si foarte putine. Se trage practic la sorti care tanara mamica are dreptul de a reusi sa reziste unei pauze de vizita.
Aceasta este o 'campanie' initiata de dinBrasov.blogspot.com
Multumesc asistentei de la Maternitatea Brasov care a avut bunavointa si dorinta de a schimba ceva prin realizarea acestor fotografii. Nu ma astept sa se schimbe nimic. Insa pentru acei viitori tineri tatici si tinere mamici care iau in considerare o nastere usoara la Maternitatea din Brasov ar fi bine sa va documentati mai bine ca sa stiti macar ce se poate intampla si ce va asteapta acolo. De asemenea nu cred ca la privat totul este roz.
da asa este nu totul este de 5 stele dar eu personal am fost multumita de serviciile acestei unitati medicale acum 6 ani cand a venit pe lume fiul meu
RăspundețiȘtergereAsa este, Emilia. Insa vroiam doar sa atrag atentia ca nu totul este asa de roz cum este prezentat pe siteul Maternitatii Brasov.
RăspundețiȘtergereAveti perfecta dreptate! Adevarul este mult, mult mai trist... L-am aflat la 3 saptamani dupa externarea din maternitate cand am fost fortata sa ma internez din nou la spitalul de copii. Motivul: infectie urinara cu E.coli si stafilococ auriu...
ȘtergereTraumatizanta experienta administrarii de antibiotic unui copil de doar 3 saptamani... si pentru ce...
Doresc sa fac reclamatie, daca ma puteti ajuta, nu ezitati sa-mi spuneti...
Traumatizanta si extrem de neplacuta situatia prin care ai trecut tu si bebelusul tau. Din pacate, Alina, nu am cunostinte despsre cum se poate face o reclamatie la adresa maternitatii Brasov. Caietul de reclamatii de la receptia maternitatii este o bataie de joc.
ȘtergereProbabil trebuie facuta reclamatie la Colegiul Medicilor sau la Ministrul Sanatatii. Poate la politie, Raed Arafat sau la directorul Maternitatii Brasov. Probabil se va face un control ca in decembrie 2011 cand 2 mamici s-au imbolnavit, iar corpul de control a "dovedit" ca nu luasera bacteriile din maternitate :(
Mda..multumesc celei/celui care a realizat acest video...duminica ma internez pt o nastere provocata,in speranta ca o sa fie locuri la rezerva sper sa ma nimeresc acolo...in caz contrar...ma compatimesc....
RăspundețiȘtergereIti doresc sa ai parte de o nastere usoara, Anca. La terapie intensiva sunt numai lapte si miere asistentele. Asta e prima zi dupa nastere. Dupa aceea daca ai noroc ca medicul tau sa mai aiba rezerve o sa fie totul ca la carte. Da, rezervele sunt acontate pt fiecare medic, nu se tine cont de altceva in general. Sanatate !
RăspundețiȘtergereDin pacate BANII VORBESC.Pacat ca se face asa o diferenta intre cei cu bani si cei fara bani.am nascut anul trecut si noroc ca nu sunt o persoana pretentioasa pentru ca baile lasa de dorit.dar ce sa facem trebuie sa ne multumim cu ce avem insa sa le fie rusine celor care ar trebui sa se ocupe de administrarea spitalului.si noi suntem oameni ca si cei care asi permit o rezerva.in privinta doctorilor nu am decat cuvinte de lauda.mai sunt medici buni si la maternitatea de stat nu stim pana cand?!deci viitoarelor mamici curaj pentru ca 3-4 zile trec repede si important este sa tinem in brate pruncul sanatos.va doresc toate cele bune si nastere usoara
RăspundețiȘtergere