marți, 27 noiembrie 2012

S-au scumpit pomenile electorale

Acesta nu este un blog despre politica, dar am o intamplare cu politicienii din Brasov.

Campania pentru parlamentare e in toi si abia astept sa treaca ca sa-si stranga reclamele intinse pe toate "gardurile". Sunt toti la fel...


Sambata trecuta candidatii ARD in frunte cu monsieur Scripcaru erau la Lacul din Noua in campanie electorala (in afara legii). De ce in afara legii? Cica nu e voie cu pomeni electorale. Nimeni nu face nimic sa-i impiedice pentru ca toti politicienii sunt milogi in campanie, pupa si mana si fundu cetateanului dornic sa-si vanda votul pentru o bere, o umbrela sau un mic.

Revenind in Parcul Noua... Scripcaru cu inca unu' care e desemnat sa candideze pe sectorul din care face parte Noua (probabil Gabor) imparteau mancare intr-un cort mare amenajat la locul de gratare de la lacul din Noua. Erau si politistii comunitari cu ei... probabil sa-i pazeasca.

Tot romanul a primit tocana de carne sau gulas ca nimeni nu stia exact. Politia reala (nu cea comunitara) si-a facut aparitia la eveniment (probabil chemata sau trimisa de prietenii uselisti). Deodata erau mai  multe forte de ordine decat alegatori infometati. Boieria s-a terminat la aparitia politiei reale deoarece Scripcaru a pus pret pe mancarea impartita de frica demascarii activitatii electorale ilegale. 1 leu portia de tocana cu carne! Pai, ce mai conteaza ca in rest cumparam carne cu 20 lei pe kg de la supermarket? Romanu' voteaza si asa... ca o data a mancat o tocana cu numai 1 leu!

11 comentarii:

  1. Deci scripacru e fratele mai mare al regelui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am inteles gluma, dar probabil asa o fi... un fel de "zmeul zmeilor" :) :))

      Ștergere
    2. ia zis: "frunte cu monsieur Scripcaru"


      nestiind ce inseamna monsieur am cautat pe google si primul rezultat a fost chiar de pe wikipedia, o sursa de incredere:
      "Monsieur (French pronunciation: ​[mə'sjø]; pl. Messieurs; 1512, from Middle French mon sieur, literally "my lord"[1]) is an honorific title that used to refer to or address the eldest living brother of the king in the French royal court."

      Ștergere
    3. O sa fiu mai explicit pe viitor pentru a nu crea astfel de confuzii... Scripcaru nu are nici pe departe sange de monarh.. 'Monsieur' inseamna pur si simplu 'Domnul' in limba franceza :)

      Wikipedia e inselatoare, incearca Google Translate :P

      Ștergere
    4. acum stiu... dar sa stii ca mai mare incredere am in wikipedia decat in google translate

      Ștergere
    5. http://translate.google.com/#ro|en|Florin%20Salam

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. pomana a fost si cat a fost gratis si la 1 leu... astia cu restaurantele ar trage obloanele daca ar auzi cat costa portia de gulas la partide :))

      Ștergere
  3. Pai si bon de casa au dat? Daca dorea cineva factura sa deconteze ca si protocol?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cate un control de la Sanepid, ITM si garda Financiara mai lipsea :))

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...