luni, 10 decembrie 2012

Inca un program de bike-sharing ratat

Cat de bine gandit a fost cel mai important proiect de bike sharing din Romania?

Este vorba de proiectul i'velo din parcul Magnolia din Centrul Civic unde inchirierea bicicletelor se face doar in lunile aprilie - octombrie. De inteles... in rest este frig si cel mai probabil gheata si zapada. Dar ce se intampla cu bicicletele?


Bicicletele se puteau inchiria in lunile aprilie, mai, septembrie si octombrie de luni pana vineri in intervalul 11:00-19:30, iar in weekend intre 10:00 si 19:30. In lunile iunie, iulie si august programul era acelasi, doar cu 2 ore prelungit... pana la 21:30.

Copiii cu varste sub 16 ani si pensionarii beneficiau de gratuitate. In rest, inchirierea bicicletelor costa 3 lei pe ora sau 15 lei pe 24 de ore.

Acestea fiind spuse... este un program foarte bun. Daca Brasovul ar avea si piste pentru biciclisti unde sa se poata da in siguranta ar fi genial. La mai bine de o luna de la "incheierea programului de lucru" la inchirierea bicicletelor din parcul din centrul civic, bicicletele zac in acelasi loc. Nu au niciun fel de prelata peste ele, doar o bara metalica printre roti ca sa nu fie furate. Pai cat timp se doreste sa reziste acest proiect daca nu s-a gasit un garaj in care sa fie toate depozitate pe durata ploilor de toamna si a inghetului cumplit din iarna ce va urma?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...