vineri, 5 septembrie 2014

Acte necesare pentru inregistrarea nasterii - Brasov 2014

Felicitari ca esti mamica / tatic! Acum taticul trece la treaba pentru a reusi 'inmatricularea' nou-nascutului. Actele necesare pentru inregistrarea nasterii sunt:

- certificat medical constatator al nasterii - original (se obtine la externarea de la Maternitatea Brasov, Eva sau Regina Maria)
- act de identitate mama - original + copie
-act de identitate tata - original + copie
- pentru persoanele necasatorite: certificat de nastere al mamei - original + copie
- certificat de casatorie - original + copie
- sentinta de divort - mama (dupa caz)
- livret de familie

Mai multe  detalii despre acte si proceduri gasiti in pozele de mai jos.Inregistrarea nasterii se face la primarie. este cladirea de la parcul central unde pe culoar: la dreapta sunt buletinele, in fata se oficiaza casatoriile, iar la stanga se inregistreaza nasterile (printre altele).

La inregistrarea nasterilor va trebui sa luati un bon de asteptare. Bonurile se elibereaza incpand cu ora 8:15, ghiseul deschizandu-se la 8:30.
-> Atentie! Se elibereaza maxim 20 de bonuri pe zi pentru inregistrarea nasterilor!
-> Daca actele sunt in regula, certificatul de nastere al lui bebe va fi eliberat pe loc,  in 10-15 minute. Gata, are si CNP!
-> Pentru bebeii cu 2 prenume, ar trebui sa stiti ca exista o lege in vigoare de prin 2012 care obliga adaugarea cratimei intre prenume! Deci neaparat "Popescu X-Y", nu "Popescu X Y"! Va dati seama cu ce se ocupa 'legiuitorii' in tara asta. Au stat ei si s-au gandit, daca ma-ta are cratima, astia micii de ce nu ar avea?

Un comentariu:

  1. fetele de la certificateere de naest se misca foarte incet fata de cele de la buletine cele de la buletine citesc un contract fac poze
    la certificate de nastere trebuiesc mai putine acte dar merg mai greu
    si pe deasupra vorbesc si urat agajate cred cu pile

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...