luni, 25 iulie 2011

Centre de Informare Turistica la Brasov

Citim in Buna Ziua Brasov de astazi ca Primaria a finalizat documentatia tehnica pentru cererea de finantare a inca doua centre de informare turistica la Brasov. Pe langa cel de la Gara si cel din Casa Sfatului, se doreste construirea a inca doua: unul in Centrul Vechi si unul in Poiana Brasov. Cei 260.000 - 326.000 de euro necesari pentru cele doua noi locatii vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Centrul de Informare Turistica din fata garii Brasov
Nu stiu daca cineva a sesizat Centrul de Informare Turistica de la Gara Brasov... Mie mi-a atras atentia acum vreo 2 saptamani. E usor de confundat cu un chiosc de ziare, cum sunt cele din apropiere. E chiar in fata garii, are intr-adevar sigla turistica, insa expune ziare si reviste. Probabil turistul, buimac dupa o calatorie cu trenul, doreste sa achizitioneze o integrama de la Centrul de Informare Turistica.

Geamurile fumurii ascund o harta a Brasovului, insa nu una cu obiective turistice care sa te ghideze catre atractiile urbei noastre, ci o banala...
  harta rutiera. Exista un afis cu informatii in romana si engleza (!) pentru transportul cu autobuzul pana in Poiana Brasov sau la Castelul Bran.



Integrame si Sudoku la Centrul de Informare Turistica
 Mi-am facut curaj si m-am hotarat sa o deranjez pe doamna care se odihnea in chiosc. Am intrebat daca au o harta cu obiectivele turistice ale Brasovului. S-a ridicat usor din "fotoliul" improvizat si a cazut pe ganduri. Probabil am ridicat o problema nemaintalnita... M-a intrebat daca doresc o harta cu hotelurile din Brasov. Bineinteles ca nu asta ma interesa! Nu aveau niciun fel de harta care sa ne promoveze obiectivele turistice. Deci de unde sa stie un turist ajuns in gara cum poate sa viziteze Prima Scoala Romaneasca, Biserica Neagra, Casa Sfatului, Cetatea Brasov, Bastioanele, micile muzee, Gradina Zoologica sau poate chiar Parc Aventura si Aqua Parc (din cate am inteles la ambele Primaria are cota parte din profit).

 Nici nu vreau sa-mi amintesc cate pliante si harti de tot felul am gasit la Londra. Dar nu ne comparam cu ei si asta este o alta poveste. Probabil niciunul din responsabilii cu Centrele de Informare Turistica din Brasov nu a calatorit prin Europa ca sa stie ce inseamna cu adevarat un Centru de Informare Turistica pentru un turist.


Update 7 august 2011: Am verificat comentariul postat mai jos si intr-adevar aici puteti gasi Harta turistica a Brasovului in limba engleza.

Un comentariu:

  1. Harta desfasurata in culori galben si verde din geamul fumuriu nu este o harta rutiera. Este un ghid al orasului Brasov, destinat turistilor straini cu harta si continut in limba engleza. Ghidul contine toate informatiile necesare unui turist care sta cateva zile in Brasov. Harta poate fi gasita online in format pdf la http://inyourpocket.com/romania/brasov.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...