marți, 5 martie 2013

Manual de utilizare in relatia cu Posta Romana


Toata lumea stie ca Posta Romana rullz :) ... cam oriunde mergi gasesti un oficiu postal. Dar ce se intampla cand primesti un colet sau o scrisoare recomandata si vine postasul si suna (sau nu) la usa si te trezesti cu un aviz in cutia postala? Pai mergi la oficiul postal la care esti arondat ca sa ridici recomandata, normal! Si daca nu ti-au scris pe instiintare care ar fi acel oficiu... ce mai faci?

Am primit aceasta imagine si ma minunam de ce apare sau nu apare pe ea. Am sters doar datele de identificare, va asigur ca nu era scris nimic despre vreun numar sau adresa de oficiu postal. Apare doar programul oficiului postal: 8-19.

Se pare ca postasul care a 'livrat' aceasta instiintare se uita la filme cu dezlegarea misterelor fiindca a lasat suficiente indicii pentru a-i lua urma si sa aflam unde anume il putem gasi.



Indiciul 1: - a notat programul oficiului postal 8-19. Din pacate nu ne ajuta prea mult pentru a identifica si locatia oficiului postal, dar poate ne ajuta indiciul 2.

Indiciul 2: - din neglijenta sau chiar a dorit sa ne lase un indiciu ascuns, postasul a folosit un formular tip pe care apare in coltul din stanga de sus adresa de internet a Postei Romane: www.posta-romana.ro

Am intrat pe siteul Postei Romane si filtrand locatiile Postei Romane din Brasov am gasit ca DOAR 12 oficii postale din Brasov au acest orar 8-19! Aproape te-am prins, postasule!

Indiciul 3: Adresa unde a fost lasata instiintarea era trecuta chiar pe instiintare :)) este cea pe care am sters-o eu pentru a nu divulga informatii confidentiale. Era o adresa din cartierul Astra din Brasov.

Deci avem toate indiciile necesare pentru a identifica de unde trebuie sa recuperam coletul sau scrisoarea recomandata:
- program oficiu postal 8-19 => avem 12 oficii postale cu acest program in Brasov
- adresa unde a fost lasata instiintarea este din cartierul Astra: din cele 12 oficii postale cu programul mentionat de postas sunt doar 2 in acest cartier:
  • Oficiul Postal Braşov 14, Str. Soarelui, nr. 4 A, cod poştal oficiu:500630, Telefon: 0268/330.850; 0725/901675
  • Oficiul Postal Braşov 11, Str. Saturn, nr. 32 A, cod poştal oficiu:500610, Telefon: 0268/331.544; 0725/901671

Tinand cont ca locatia era mai aproape de Calea Bucuresti decat de Saturn as zice ca e oficiul postal de pe strada Soarelui (statia de autobuz RAT dintre giratoriul de la McDonalds si Piese Auto - parc Somesul). Dar mai bine suni ca sa verifici ;)

Insa nu este normal ca dupa ce primesti o instiintare sa trebuiasca sa faci investigatii pentru a afla unde trebuie sa ajungi ca sa iti ridici coletul. Poate abia te-ai mutat in zona si nu stii ce si cum. Mai mult, daca este vreo recomandata 'speciala' gen de la nu stiu ce Minister cum e cea pentru permise auto atunci Posta de cartier isi pierde prioritatea si trebuie sa mergi la cea de langa gara CFR. In alte cazuri te cheama la posta din centru de la Modarom...

Ca sa citez: in "Romania, n-ai cum sa te plictisesti..."! Data de pe stampila este 28.02.1309 :)) Stiu ca probabil este 28.02.13 (de la 2013) si acel 09 reprezinta altceva, dar... totusi! La 1309 nu visam inca la Romania, ce sa mai zic sa speram sa avem Posta Romana!

PS. Am primit si eu saptamana trecuta o instiintare de genul asta pentru o recomandata. Bag de seama ca era un alt postas care din greseala a scris si la ce oficiu postal trebuie sa ma prezint. Nu am inteles ce numar a scris. Era de nedescifrat. Singurul lucru care l-am putut descifra din acel scris de doctor era apartamentul care de fapt nu era al meu. Gresise adresa si bagase in cutia mea postala instiintarea pentru vecinu'. Asa ca am scapat de problemele cu descifrarea numarului de la oficiul postal, sa-si bata capul vecinu' :)

5 comentarii:

  1. Bulache, 1309 reprezintă ora 13 și 9 minute. Tu n-ai mai avut contact cu Poșta în viața asta?

    Fiind ramburs, e poșta de care aparții. După ce afli care e, aia e. Poșta mare din centru nu importă. Trimiterile externe din afara UE ajung la oficiul poștal cu vamă de pe Griviței.

    Asta e România...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana nu lucrezi la posta nu ai de unde sa stii toate treburile astea sau daca nu ai avut inca legatura cu posta din zona in care te-ai mutat (adica exact cazul de fata)

      Ștergere
    2. Mai `BULACHE~ esti tu! 13 reprezinta anul pe stampila si 09 este ora de prezentare!

      Ștergere
  2. Unul din multele lipsuri ale Postei Romane , ar trebui specificat exact Oficiul postal unde trebuie sa te prezinti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. citeam azi intr-un ziar ca directorul general al postei are un salariu net intre 6.000 si 11.000 de euro pe luna! Trebuie sa faca economie de pix ca sa poate sa plateasca un asemenea salariu. Deci daca fiecare postas economiseste pasta nescriind nr oficiului postal... uite asa ies banii! :))

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...