marți, 18 decembrie 2012

Dramele de dupa incendiul de la My Place

S-a glumit ca aseara ar fi fost Balul Pompierilor la My Place sau ca bastanul Popescu - omul PDL - a cazut in 'patima' extinderii hotelului sau chiar ca My Place a fost incendiat de o mana criminala intr-o rafuiala de tip mafiot. De ce unii zic ca ardea de pe la ora 14, dar pompierii au fost chemati la ora 16 e alta treaba.


Toata lumea a vazut fumul, toata lumea a vazut flacarile. Cu toti stim ca se vor incasa vreo 10 milioane de euro in baza asigurarii in caz de incendiu.

Dar cu oamenii... cu oamenii cum ramane?




Ieri dupa-masa cand a izbucnit incendiul toata lumea s-a gandit daca stie pe cineva din familie, dintre prieteni sau cunostinte, oricine care sa lucreze in My Place, sa isi face cumparaturile sau care, de obicei, isi petrece timpul liber acolo. Toti au fost ingrijorati si in acelasi timp usurati cand au aflat ca cei dragi sunt feriti de pericol.

Astazi dimineata angajatii (care pana ieri lucrau in My Place) inca mergeau la serviciu. Vorbeau in autobuze intre ei sau poate vorbeau singuri... ca nimeni nu ii anuntase ce sa faca. Era clar ca nu aveau unde sa mearga la serviciu, dar au mers la My Place. Si mallul era scrum. Oare ce le-au zis astazi patronii? Sa se mai gandeasca oare la vreo prima de Craciun sau macar la salariu? Ar fi fost o luna buna pentru vanzari, acum inainte de Craciun.

In seara aceasta, la 24 de ore de la stingerea incendiului care a mistuit My Place, era inca zarva mare pe trotuarul din fata mallului. Jandarmii pazeau intrarea in mallul facut scrum. Nu am inteles daca pazeau sa nu intre hotii sau sa nu intre patronii si angajatii optimisti ca mai pot recupera cate ceva. Unii carau niste mese albe din interior, semn ca li s-a permis patronilor sa isi mai salveze cate ceva din investitiile facute in afacerile din mallul My Place. Dar am impresia ca doar pe unii ii lasa sa intre. Prin fostele geamuri ale mallului se vedeau lanterne.... inca mai scormoneau prin cenusa dupa orice poate fi salvat.

La coltul mallului un grup de tineri descumpaniti. Nu pareau a fi simpli privitori, ca hienele care venisera aseara sa admire "balul pompierilor". Una din fete plangea cu sughituri. Sa fi fost oare una din angajate care si-a pierdut locul de munca in valtoarea de ieri seara? Poate are si ea rata si copil acasa. Vine Craciunul... pe masa ce sa puna? Sau poate ca era o tanara antreprenoare care investise toate economiile si mai facuse si un credit de nevoi personale pentru a finanta un vis de a avea un mic butic, intr-un mall de provincie. Ca ea mai sunt alti 150 de posibili someri, cu o saptamana inainte de Craciun.

Brasov, oras de poveste....

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Pe mine m-au instiintat niste pensionari in autobuz ;(

      Ștergere
    2. Eram curios doar ca in pensionarii din autobuz nu pot sa am incredere...

      Ștergere
    3. Sa zicem ca e o suma fictiva, poate e 1 milion de euro :P

      Ștergere
    4. Asigurarea este de 10 milioane de euro , asa a zis la T.V !

      Ștergere
    5. Stiam eu ca pensionarii sunt cei mai informati :) astia au timp sa stea toata ziua sa se documenteze de peste tot :D

      Ștergere
    6. Cu siguranta persoanele care au lucrat acolo vor intra in soomaj si statul va avea grija de ei pana se vor angaja din nou (sau cel putin 1 an de zile). Deci nu e o tragedie asa mare. Firmele care aveau afaceri in mai multe locatii vor redistribui angajatii cu siguranta... trebuie sa mai avem rabdare, in ultima vreme justitia a facut dreptate, si daca aici a fost o mana mafiota se poate descoperii... sunt multe camere de luat vederi in zona.

      Ștergere
    7. Nu este o drama nationala, cred doar ca impactul emotional este mai mare avand in vedere ca se intampla langa noi, in orasul nostru si in urma unui incendiu. Pai cu aia de la Nokia care erau cateva mii ce sa mai zicem? Acolo nu prea a plans lumea asa pe bloguri si Facebook

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...