joi, 19 iulie 2012

De ce ne miram ca Biserica are un profit nesimtit?

Ziarele si televiziunile vuiesc dupa ce a venit stirea ca Patriarhia Romana a avut in anul 2011 un profit de 6,6 milioane de euro!

Baietii destepti din energie, regii asfaltului, shaormeriile La Dristor (care nu sunt din pacate prezente si in Brasov), McDonalds si multe alte firme MARI nu au inregistrat un asemenea profit.

La McDonalds nu prea stiu cum ar putea astia sa invarta cifrele, dar la shaormeriile La Dristor... auzi la ei ca au avut vanzari de 1 milion de euro si au avut profit 500 de lei. Trebuie sa fii prost sa crezi ca cineva tine in spate ani la rand afaceri care nu au profit. Dar baietii astia stiu cum sa factureze ca sa ajunga pe zero si sa nu plateasca celebrul impozit pe profit de 16%. Impozit pe care Patriarhia Romana spre exemplu nu il plateste... cel putin nu pentru miile de biserici si terenuri pe care le detine in Romania.



Cica profitul Patriarhiei Romane nu e de fapt profit in termen religiosi. Asa zisul "profit" cica vine din "vânzări de cărţi, activităţi tipografice, ateliere de producţie de obiecte religioase, obiecte liturgice, din donaţii, precum şi din închirierea unor spaţii". Pai nu va spusei eu ca la orice taxa de biserica se adauga aceeasi taxa si pe chitanta de donatie? Adica platesti de 2 ori, dar o data te obliga sa donezi (nu mai stiti ca am venit aici si cu dovezi?).

E bine ca au profit, nu zic nu... dar cand Romania e sub ape sau nameti, cand saracii nu au ce manca si oamenii nu au locuri de munca... profitul ala mai are sens sa fie investit in biserici poleite cu aur?

Cica in Romania nu mai avem agricultura... Asta ar fi un sfat pentru conducatorii Bisericii Romane: daca aveti mii de hectare de teren, daca aveti banii necesari investitiei, daca aveti oamenii care ar lucra chiar si pe degeaba in numele Bisericii si mai ales daca aveti dorinta de a salva neamul romanesc... de ce nu faceti (si) agricultura? Cu iscuseala si cunostintele cu care faceti profit din donatii si celelalte activitati ... cu siguranta Romania ar redeveni granarul Europei, iar eu nu m-as mai duce la piata ca sa gasesc legume si fructe scumpe din import "asa zise romanesti".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...