luni, 29 iulie 2013

1.5 milioane euro pentru o 'autostrada' in padure

Pare aberant sau nu, insa exista institutii care au aprobat o finantare publica de 1 milion si jumatate de euroi pentru o defrisare masiva in padurile Brasovului pentru executarea unui drum forestier din Noua pana in Darste.

Drumul forestier are acum aspect de autostrada, lipsindu-i doar asfaltul si toaletele publice.




Jale mare pentru biciclitsii si amatorii de plimbari prin padure. Un traseu din padurea de pe langa lacul Noua, traseu celebru printre localnici, a fost "modernizat" si extins la nivel de "autostrada" forestiera, ca ala nu mai arata a simplu drum forestier!

Cararea prin padure incepea din zona de gratare din poienita La Caciula de pe strada Brazilor din cartierul Noua, pe langa gardul gradinii zoologice, prin padure pe la Fantana Hotilor, trecea pe langa Parcul Aventura si zona de gratare de la lacul din Noua, prin spatele dealului de la lac, pe langa fosta poienita de la Darste (unde acum e un cartier de vile) si iesea undeva in Darste pe o straduta pietruita care intr-un final dadea in Calea Bucuresti. Punct final al traseului Noua - Darste prin padure.

Aleea a fost extinsa ... asa cat sa poata circula unul pe langa altul un buldozer si un excavator. O lucrare de care constructorii de autostrazi ar fi tare mandri. Poate ar trebui sa-i bage pe astia la autostrada Comarnic Brasov ca se cam pricep la defrisat.

Lucrarile la drumul forestier au inceput in urma cu cateva luni. Si oamenii s-au tinut de treaba serios ca doar era vorba de defrisat.

Aberatia aberatiilor vine de la panoul oficial care instiinteaza cetatenii despre lucrare (vezi ultima poza din articol):

- lucrarea se desfasoara printr-un program national de dezvoltare rurala! Pai de unde pana unde o lucrare de acest gen in Brasov poate fi considerata in acte zona rurala? Aloooo, gara?
- programul este finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei .... pai asta explica multe. De aici banii de aruncat pe fereastra. Ati ramas fara zone rurale unde sa mai construiti sali de sport?

Este vorba de un proiect cu finantare publica nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013 privind accesibilizarea fondului forestier proprietate publica a Municipiului Brasov prin construirea de drumuri noi si reabilitarea de drumuri forestiere existente.

Aroganta finala a acestui proiect de dezvolare rurala in Municipiul Brasov este sloganul de pe panoul de informare: Crestem satul romanesc!











4 comentarii:

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...