duminică, 16 martie 2014

Badaranii si poneii din centru

Auzisem acum ceva timp ca s-au introdus plimbari cu caleasca prin centrul vechi al Brasovului. M-am gandit ca e un lucru bun. Vazusem prin alte parti si nu puteam decat sa ma bucur.

Insa serile trecute mi-a fost dat sa trec pe langa acest 'instrument de promovare' al Brasovului si am ramas total dezgustat, indignat si mirat de ce se intampla de fapt la fata locului.

Pe langa faptul ca poneiul nu raspundea la nicio comanda de a  plimba o fetita care avusese nefericitul noroc de a se afla acolo - calare - 'instructorul' a incercat amenintator sa starneasca pofta de plimbare a 'angajatului' necuvantator.

Turista mama aproape ca tragea de individul responsabil sa renunte la tentativa de a porni poneiul intr-o plimbare ce trebuia sa fie de vis, moment in care au schimbat poneiul. Mama si tatal au fost calmati ca poneii se lenevesc cand sunt plictisiti (adica nu au pe cine cara). Si oricum banii i-au luat si e scurt drumul pe Weiss pentru o plimbare dus-intors.

In tot acest timp, pe randul doi se aflau alti doi ponei, de aceasta data inhamati la o mini-caleasca  in care se 'destindeau' doi pustani. Ei trebuiau sa aibe grija de cel de-al doilea punct de atractie de pe Weiss: plimbarea cu caleasca.

Baieteii insa erau prea ocupati sa se distreze pe seama turistilor panicati de lipsa de indemanare a celor care trebuiau sa supravegheze copiii in plimbarea cu poneii. Savurau piesa de teatru ad-hoc la o tigara si o doza de bere. Sa mai spun ca vestimentatia tuturor celor 3-4 'responsabili de ponei' nu aducea a nimic altceva decat a unor pusti iesiti pe maidan sa bata mingea?

Pai asa facem noi entertainment pentru turisti? Oare oamenii astia care aproba astfel de manifestatii comerciale in centrul Brasovului isi dau seama ca fac mai mult rau decat bine imaginii Brasovului? Cred ca scopul nr 1 era sa creezi o atmosfera de oras cetate si sa aduci macar un june costumat, nu niste microbisti aflati in pauza de bere si seminte.


Singura parte buna este ca asa mai au si copiii acestui oras unde sa vada ponei.... ca la Zoo Brasov interesele si nepriceperea politicienilor tin portile inchise pentru vizitatori. Animalele alea chiar o sa fie salbatice dupa atatia ani in care nu au mai vazut decat muncitori frecand menta.

Un comentariu:

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...