duminică, 14 august 2011

Cea mai periculoasa trecere de pietoni din Brasov


Trecerea de pietoni de la Gara Brasov din dreptul mall-ului My Place pare a fi cea mai periculoasa din Brasov.

Traficul in aceasta zona a Brasovului este extrem de intens, iar soferii sunt mai tot timpul nerabdatori cu pietonii. Acest lucru probabil si din cauza ca bulevardul Garii este foarte lat, cu multe benzi pe fiecare sens, iar acestea nu sunt separate de un scuar.

In imaginile alaturate se poate observa cum pietonii fac slalom printre masini, pe trecerea de pietoni!




Un scuar ar fi fost extrem de bine primit de pietoni pentru aceasta trecere si ar fi oferit siguranta si pentru conducatorii auto. Asemenea scuaruri exista deja pe arterele late si extrem de circulate cum ar fi cele de pe strada 13 Decembrie (la giratoriul de la Onix, pe partea dinspre strada Castanilor) sau cum exista la noile giratorii create la Gemenii (pe Saturn si Vlahuta) sau la noul giratoriul de la intersectia Harmanului cu Garii si Vlahuta (aici in toate cele 4 directii exista asemenea amenajari rutiere).

4 comentarii:

  1. Un scuar nu ar rezolva nare lucru. Singurul care ar oferi siguranţă pietonilor, într-o astfel de trecere de pietoni, lungă şi foarte utilizată, e semaforul. Trebuie desfiinţate sensurile giratorii şi să se revină la intersecţiile semaforizate. Doar aşa va exista siguranţă pentru pietoni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca s-ar rezolva astfel problemele de siguranta ale pietonilor! din punct de vedere al soferului,pietonii ar putea sa aibe mai multu rabdare! eu de mic am fost invata sa nu traversev singur strada decat in cazuri cand chiar nu-i nimeni in apropiere. acum pietonii trec cate 1 la 10 m de altul!nu se asigura si se arunca pur si simplu pe trecere. nu poti sa te lasi pe mana soferului,care,de multe ori,este un inconstient,slab pregatit sau cu o masina defecta.in locurile in care s-au montat benzi de incetinire ,transversale ,viteza a scazut si pietonii au sansa sa fie vazuti mai usor de soferi.deci scuaruri,dublate de benzi de incetinire ar fi o buna solutie pentru pietoni!mai discutam:)

      Ștergere
  2. Unele giratorii din Bucuresti au si semafoare. Insa asta ar insemna sa mute mai departe trecerea de pietoni, ceea ce ar descuraja si mai rau pietonii. De cand cu giratoriile prin Brasov, pietonii au mai mult de ocolit.

    Totdeauna se doreste ca cei cu masina sa ocoleasca cat mai putin. E ca atunci cand ploua cu galeata si stai ca pieton la o trecere nesemaforizata... bineinteles ca toti soferii se grabesc sa treaca ei primii, de parca pe ei ii ploua!

    RăspundețiȘtergere
  3. shi pe ''calea bucureshti'' sunt locurile unde au avut loc accidentele,dar cel mai periculos de acolo este cea care marge spre ''noua'',fiindca nu-i bordura aia din mijloc,shi [atunci cand am trecut pe acolo mi-a fost frica sa traversez,ca sa nu ma accidentez.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...