duminică, 4 noiembrie 2012

Recenzie piesa de teatru: recomand "Cu inima in punga"

As putea sa denumesc  acest articol despre recenzia piesei de teatru "Cu inima in punga" pusa in scena de  Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov in multe feluri: "10 actori pentru o piesa de nota 10", "Cea mai buna comedie romantica de pe scena Teatrului Dramatic", "Felicitari actorilor piesei 'Cu inima in punga'"...

Dar va zic doar atat: multumesc ca m-ati gasit! A fost o adevarata placere sa asist la piesa "Cu inima in punga" care a debutat in aceasta toamna la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov. O sa imi amintesc multa vreme de acum in colo de replicile si interpretarile geniale care mi-au fost dat sa le traiesc aseara.




- "Sa-mi dai dragostea inapoi! A ta e in niste saci in masina, mergi tu s-o iei sau eu? " ... "Poftim dragostea... cum... doar atat? Sunt sigura ca ti-am dat mai mult!"
- dupa un sarut intre straini 'ca asa e obiceiul pe aici'... "Dar, doamna, eu va iubesc!"
- dupa un sarut... "Am vreo vanataie? Imi curge sange? Atunci sunt bine!"
- "De ce v-ati suparat? In pliant scrie ca oamenii de aici nu sunt deranjati daca un turist care vine pe jos campeaza in curtea lor. Ei bine, eu am venit pe jos!"
- "Raina, multumesc ca m-ai gasit!"
- "Mai aproape"... se indeparteaza.. "MAI APROAPE!" .. se mai indeparteaza.. "SI MAI APROAPE!"
- o doamna.. dupa primul ei sarut.. "As putea sa fac asta la nesfarsit!"

Sunt multe replici care nu au farmec daca nu esti in sala, acolo aproape de actori (chiar foarte aproape fiindca spectatorii stau pe scena!). Este o piesa de teatru de dragoste cu puternice dialoguri comice, extrem de potrivita pentru pasionatii de filme comedy-romance.

Daca mergeti cu prietena cu care aveti o relatie de 11 ani si inca nu ati cerut-o de navasta... s-ar putea sa va simtiti cu musca pe caciula in timpul piesei :P

Conform siteului Teatrul Sica Alexandrescu, cei 10 actori care au jucat in aceasta piesa extrem de reusita din punctul meu de vedere sunt: Carmen Moruz, Marius Cisar, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Iulia Popescu, Gabriel Costea, Relu Siriţeanu, Mirela Borş, Andi Gherghe, Oana Hui. Multumesc ca m-ati gasit!


Urmatoarea punere in scena Teatrului Dramatic din Brasov a piesei "Cu inima in punga" de John Cariani, in regia lui Adrian Iclenzan si scenografialui Bogdan Spătaru va fi joi 22 noiembrei 2012 de la ora 19:00. Eu va recomand sa va achizitionati biletele din timp. Un bilet costa 15 lei (sau 10 lei pentru elevi si studenti).

As putea sa zic ca e un dezavantaj ca se joaca in sala mare, dar scaunele spectatorilor sunt montate in forma de U pe scena! Sunt probabil maxim 150 de locuri disponibile (si da... se joaca cu casa inchisa!). Daca s-ar fi pus in scena piesa cu spectatorii in fotoliile din sala (pe scena sunt niste scaune usor incomode dupa 2 ore cat dureaza piesa) am fi avut cam 700 de locuri cate sunt in sala si la balcoane. Insa pentru o astfel de piesa este un mare plus faptul ca esti atat de aproape de actori in timpul piesei, totul este altfel!

Un comentariu:

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...