sâmbătă, 12 mai 2012

De ce a fost GOG 'ajutat' sa castige Romanii au Talent?


De ce a fost ajutat Gog Cristian sa castige sezonul 2 al emisiunii Romanii au Talent? Entertainerul Gog (asa cum isi spune el, nu mentalist, vrajitor sau magician) a castigat aseara premiul in fata unor jurati care nu se jura ca nu fura. Oare-i prinde cineva cu rata-n gura?

Din punctul meu de vedere Gog merita sa castige pentru prestatia de la preselectii. Numerele din semifinala si mai ales din finala au fost mult sub asteptari. Am si argumente. Eu chiar ma intreb: nimeni nu a observat manaria din semifinale? De ce Mihai Petre nu a mai fost atat de atent ca in alte dati? In semifinale Cristian Gog a sustinut ca va prezice ce zic unii si altii. A scris pe o tabla numarul, numele si apoi un cuvant dintr-o anumita carte. (Eu am zis ca e o tabla pe care se copiaza in oglinda ce scrii in partea de jos. Nu conteaza.) Dar de ce in carte era scris cuvantul "continuarea", iar pe tabla era scris "continoarea"? Mai tineti minte ce disperat intreba inainte sa dezvaluie tabela daca a fost "continuarea" cuvantul din carte?




In finala mi s-a parut jenibil numarul cu sfidarea mortii. Pe langa faptul ca nu prea se vedea nimic pe ecranul care putea sa  reprezinte ORICE.... a mai fost si vrajeala cu sa zica juratii ce e in valiza. Macar in semifinale s-a obosit sa arunce "aleatoriu" in public acele cerculete. Pentru prestatia de la preselectii a meritat sa castige. Pentru celelalte 2 numere, chiar daca au fost pe bune, pacat ca a lasat loc de interpretare. Teoria conspiratiei, frate!

Pe Mihai Petraiche sau cum il cheama, l-a sapat Andi care a facut "public" un lucru stiut doar de internauti: ca asta a fost deja vedeta. Pai omul nu a zis inca de la preselectii asta? Dar a trebuit tot romanul sa auda asta de la Andi in seara votarii. Ca a primit el pe blog un link cu un filmulet unde asta era vedeta. Sa fim seriosi.

Actorasul reparas Razvan Krem Alexe a fost sapat de Mihai Petre. Trebuia dansatorul sa il certe 5 minute pe Krem ca ce naspa a fost ca a inceput momentul din finala cu acea sceneta de teatru sau ce o fi fost. Ok, ai zis o data... de ce a trebuit sa repeti atata? Omu a cantat genial si nici macar nu ai mai zis ceva de asta. Te-ai ocupat sa-i distrugi "credibilitatea" in fata turmelor care voteaza.

Cristian Leana mi s-a parut genial. Aproape ca am plans aseara cand am vazut rezolvarea celor 3 cuburi legat la ochi si in acele conditii de stres si galagie..... mai mult de nervi ca stiam ca nu o sa castige concursul o minte asa de stralucita.


..... O sa mai scriu restul cand o sa mai am chef.

Update 13.05.2012:

Loredana si tat'su Fieraru. Acest numar mi se pare echivalentul caratistilor de la Akikai din finala sezonului I. Ce legatura exista intre aceste 2 prestatii? Simplu: nu aveau ce cauta in finala! Ok, Loredana este o adolescenta frumoasa care canta binisor. A trecut de preselectii (ca multi altii care erau praf) cu o interpretare sfidatoare la adresa ploii celor de la Cargo. In semifinale Mihai Petre a turbat cand a vazut ca Loredana a trecut direct in finala cu ajutorul publicului. Fatuca e tanara si frumoasa: Facebookul poate manipula masele! Atat! Dar Mihaita a avut timp sa o puna la punct in finala dupa acel colajjenibil de Mariah Carey si Marioara de la Gorj, in care parca avea prune in gura ca nici nu mi-am dat seama la piesa 2 ca e de fapt in romana.

Oana. Un talent ambulant, canta magnific la nai. N-a sunat Gheorghe Zamfir la politie ca i-a furat cineva talentul? Din pacate nu imi dau seama cum de am pierdut-o la preselectii si in semifinala. Dar nu era un numar care sa agite masele, deci demn de a castiga showul Romanii au Talent. Scopul ei cred ca a fost atins prin simpla prezenta si magnifica interpretare din finala. Abia astept un concert la Brasov.

Brasovenii de la Bar Session. Nu le-am dat nicio sansa dupa preselectii pentru simplul fapt ca fatza nu ii ajuta cum a fost in cazul lui Valentin Luca. Insa baietii au facut un show incendiar in semifinale. Din pacate, din punctul meu de vedere, in finala nu au reusit sa mai ajunga la stacheta pe care singuri si-au ridicat-o in precedenta emisiune.

Lil Motion. Niciodata nu am crezut ca au vreo sansa la castigarea trofeului. Am avut dreptate. Dar doar pentru ca nu cred ca o trupa de dans cu 30 si ceva de componenti pot crea ceva care sa te dea pe spate.

In schimb, pentru No Limit (trupa de surzi) trebuie sa recunosc ca am avut aceeasi parere ca si restul turmei: au ajuns in finala doar pentru ca sunt surzi, desi chiar eu mi-o repetam ca danseaza mai bine decat multe alte trupe de dans si chiar mi-au placut. M-am regasit in situatia Andrei de la preselectii la numarul lor din finala. Mi-au dat lacrimile cand in timpul dansului muzica s-a oprit si era o liniste apasatoare, insa membri trupei continuau sa danseze ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Pentru ca asta se si petrecea in urechile lor: muzica nu se oprise ca pentru noi restul, ci ei continuau sa danseze pe ritmul muzicii pe care o simteau, dar din nefericire nu au avut ocazia sa o auda. Extrem de inspirata decizia de a opri muzica. Nu poti sa intelegi decat ceva ce ti se intampla. Si pentru cateva secunde in timpul acelui dans, noi toti am fost surzi, iar ei erau cei care inca "auzeau" muzica si dansau din tot sufletul. Felicitari mele.

Vasile Godgea m-a surprins ca a ajuns in finala. Ce poate sa faca un om la o vioara, pe ritmuri de muzica populara, ca sa ajunga aici? Nu ar fi meritat sa castige. A facut show, dar a falsat mult fiindca nu canta in pozitiile normale pe care le solicita acest instrument delicat. Si a dat foc la o vioara? WTF!?!
Gigel Frone ramane monumental pentru cacealmaua de la preselectii. Ne-a naucit pe toti cu acea prezentare de moda, iar la intrebarea juriului "Noi ce ar trebui sa intelegem din asta?" a venit raspunsul genial: "Ca eu si cant!" Frate, am zis ca mor de ras. Si intr-adevar omu canta. Nu o fi el un maestru in ale muzicii, dar a facut show. Iar 'ma iubeste femeile' din finala i s-a potrivit ca o manusa! Gigel si Tudorel s-au ales cu roluri de actori in Las Fierbinti (ar trebui sa incep sa ma uit la serialul asta?), iar Gog cu 120 de mii de euro impozabili. Restul nu s-au ales cu nimic. Deocamdata.

Extreme Brothers ar putea calca pe urmele lui Balance la Cirque de Soleil. Insa pe Balance ii ajuta si fatza. Baietii de la Extreme (doi dintre ei) parca erau cazuti din Luna dupa numarul magnific din finala. Nu e de ajuns sa fii bun, trebui sa stii si sa-ti impachetezi numarul si sa-l prezinti cu artificii si fundite.

Trio Zamfirescu. Mie nu mi s-a parut ca au cantat asa de bine. E parerea mea. Dar probabil e influentata si de faptul ca toata lumea ii lauda de parca erau Dumnezeu pe pamant cand de fapt ei nu au facut altceva decat sa cante NORMAL. Pustiul Radu Ionescu mi s-a parut mai bun. Daca pustiul venea fara trupa in finala si canta o melodiede suflet si pe alocuri varsa o lacrima avea sanse mari sa urce pe podium. Ce-i drept si Krem a plans... de la conjunctivita si nu prea l-a ajutat... lookul de miserupist.

Aset Crew. Nu am nimic de zis. Nici nu imi mai aduc aminte exact ce au facut in finala pentru ca nu au iesit cu nimic spectaculos la rampa. Au fost doar o alta trupa de dans.


Gog e invingator pentru ca a venit cu ceva spectaculos in preselectii si a captat publicul fiind un speaker excelent. Prestatiile lui au scazut in intensitate din cauza unor lucruri care au putut fi interpretate drept blat. Petraiche si Leana au urcat pe podium conform asteptarilor mele. Intr-adevar este un top care reflecta realitatea. Pentru Krem imi pare rau ca nu a reusit sa faca ceva pentru a urca mai sus. M-a fascinat la preselectii, dar si dupa aceea. Sper sa continue. Promit sa merg la concert daca vine in Brasov. La fel ii astept si pe semifinalistii Silviu Pasca & Friends!

5 comentarii:

  1. O analiza amanuntita si binevenita. N-am urmarit atat de fidel prestatiile de la emisiune, dar ne-am fi bucurat castigarea premiului a unei persoane/trupe din Brasov. Oricum, emisiunea este o pista de lansare si o oportunitate pentru cei care face ceva din pasiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e pe cat de amanuntita as fi vrut, dar multumesc pentru 'binevenita'

      Ștergere
  2. via Facebook: Ma intreb pentru ce i-au dat marele premiu? la ce spectacole poate fi el prezent, sau, asa cum zicea marele jurat Mihai Petre, ce show ar putea face el? Eu, una nu as merge , nu asa da un leu pentru acest spectacol. Dar, pentru Krem ( care, intradevar, a fost " ajutat" de Mihai Petre) as merge la spectacol sau pentru Radu ( un baiat f. talentat la varsta lui). Dar, bine ca s-a mai incheiat un sezon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare foarte interesant cum Valentin Dinu nu a fost invitat sa cante la aceasta editie de Romanii Au Talent. Au aparut foarte multi din fostii concurenti insa el a fost sarit. Oare s-a suparat Andra pe el ca a facut-o praf la duet pe 1 Decembrie? Ce sa-i faci daca omu a cantat mai bine decat ea in seara respectiva?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...