joi, 29 august 2013

Concert la Reduta de Ziua Limbii Romane

Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural " Reduta" organizează pe 31 august 2013 un concert prilejuit de Ziua Limbii Române. Conţinutul sărbătorii însă trebuie să se regăsească mai ales într-un sentiment concret de respect pentru limba noastră întrucât graiul matern e şansa fiecărui popor de a fi o personalitate pe arena mondială.

Limba este cartea de nobleţe a unui neam, spunea Vasile Alecsandri. Să-ţi iubeşti şi să-ţi respecţi limba, e datoria fiecăruia dintre noi atât timp cat pretindem că suntem o părticică dintr-un popor, căci avem o patrie căreia îi suntem devotaţi cu tot sufletul.


Ziua de 31 august este mai întâi de toate un prilej pentru fiecare dintre noi pentru a ne întreba care e semnificaţia în general a limbii pentru comunitate şi pentru fiecare dintre noi ca membri ai acestei comunităţi.

Astfel începând cu orele 19:00 în Sala de Spectacole a Centrului Cultural "Reduta" artişti din România şi din Republica Moldova vor cânta împreună. Îi avem ca invitaţi: grupul Einuiea şi Vali Boghean&Band. În deschidere, scriitorul Adrian Lesenciuc va ţine o scurtă prelegere despre limba română, iar în foaier vor fi expuse paginaţiile revistei murale Aisberg dedicate limbii române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...