vineri, 16 august 2013

Casa Sfatului si cearceaful mai ieftin



Probabil cea mai fotografiata cladire din Brasov, cu toate acestea s-a hotarat reabilitarea ei in plin sezon turistic fara a se depune un minim de efort si respect fata de turisti.

Este vorba de Casa Sfatului din centrul istoric al Brasovului pe fatada careia au inceput lucrari de reabilitare montandu-se un banal 'cearceaf' folosit in constructii.

Ce se putea face mai bine?


E clar ca aceasta cladire, monument al orasului nostru, avea nevoie de astfel de lucrari. Scriam un articol pe acest blog in urma cu aproape 1 an despre starea in care ajunsesera fatadele Casei Sfatului (vezi articolul aici).

Insa alesii locali nu au dat dovada de ingeniozitate in cazul celui mai important obiectiv turistic din centrul Brasovului. Astfel, cel putin pana la sfarsitul lunii septembrie 2013 (timp de 2 luni cat dureaza lucrarile), miile de turisti care se fotografiaza in Piata Sfatului vor avea un decor de 2 bani pe care sa-l tina minte.

Alti proprietari de cladiri monument au avut idei marete care au facut ca renovarea imobilelor sa fie trecuta mai usor cu vederea de catre turisti. Fatadele cladirilor aflate in renovare au fost imbracate cu niste cearceafuri (un pic mai scumpe ce-i drept), pictate care reprezentau imaginea cladirii. Vezi aici 2 exemple de astfel de lucrari de anul trecut: pe Republicii si pe Nicolae Iorga vis-a-vis de Parcul Central. Si anul acesta exista inca o cladire pe Republicii care beneficiaza de o astfel de transformare pentru perioada reabilitarii fatadelor.

La Casa Sfatului nimeni nu s-a gandit ca ar fi oportuna o astfel de abordare. Probabil turistii vor reveni si la anul special pentru a reface fotografiile stricate de aspectul brut al reabilitarii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...