luni, 29 august 2011

Farmaciile brasovene care incalca legea

Farmacista de la farmacia non stop din cartierul Astra
(Farmacom 44) filmata cu camera ascunsa

Ma aflam ieri in incinta farmaciei non stop din cartierul Astra (Farmacom 44), cea de langa Orizont, pe strada Uranus nr 1.

In fata mea un baiat cere printre altele si 4 fiole de algocalmin. Fara nicio problema sau vreo intrebare farmacista din imaginea alaturata i-a inmanat medicamentele si a trecut la clientul urmator.

Cum ramane oare cu legea care spune ca iti trebuie reteta de la medic daca vrei sa cumperi algocalmin?




Parea interesant, asa ca mi-am pornit camera de filmat a telefonului, am tinut telefonul in mana, sub bani si am ajuns si eu la ghiseu. Am cumparat ce ma interesa si de curiozitate am cerut si o cutie de algocalmin pastile care sunt mult mai slabe decat fiolele.

Insa surpriza! Doamna farmacista imi spune ca pentru algocalmin imi trebuie reteta, dar imi da ea "algocalminul lor" care se numeste "Metamizol Farmacom". Fara alte informatii, imi ia banii si trece la clientul urmator.


Farmacia non stop Farmacom nr 44 din Brasov

Am ajuns acasa si am cautat pe internet si am aflat ca de fapt algocalminul a fost interzis sa se mai vanda fara reteta din cauza ca ar contine o substanta daunatoare care se numeste ... metamizol !

Pai cum asa? Algocalminul e interzis din cauza ca ar contine substanta metamizol, iar ei imi vand fara reteta un medicament numit chiar Metamizol? Am mai cautat pe internet si am aflat ca pe langa Algocalmin, chiar si medicamentul Metamizol de la Farmacom este in aceeasi situatie de a fi eliberat doar pe baza de reteta.

Nu este interesant felul in care farmacistele respecta legea? Probabil observase telefonul in mana si a decis sa fie precauta sa nu imi vanda algocalmin fara reteta, insa Metamizolul nu este nici pe departe asa de cunoscut precum Algocalminul... asa ca acesta se poate vinde fara reteta ca de unde sa stie clientul asta?

Metamizolul, substanta pe care o contine algocalminul, poate produce neasteptat si independent de doza si durata tratamentului scaderea globulelor albe si implicit a imunitatii. Lista medicamentelor care necesita reteta de la medic pentru a putea fi cumparate din cauza metamizolului pe care il contin este: Algoremin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algocalmin, Algozone, Alindor, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin.

Are cineva reteta pentru Metamizol Farmacon?... ca am eu o cutie de vanzare!

2 comentarii:

  1. Sa nu dea Domnu' sa patesti si tu la fel...sa ai dureri si sa nu ai reteta.....Hai sictir!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu sau fara reteta, nu-i condamn pe farmacisti daca dau algocalmin... atata timp cat clientul cunoaste faptul ca ii trebuie reteta pentru ca acea pastila contine o substanta care poate dauna organismului.

    Insa sa ii spui clientului ca la Algocalmin e nevoie de reteta, si sa ii dai Metamizol in loc... mi se pare ca nu a aplicat aceeasi masura. Metamizolul are exact aceleasi reguli de comercializare ca si Algocalminul.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...