sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Fumul de tigara contine benzen, nitrozamine, formaldehida si cianuri


Parlamentul Romaniei a adoptat in urma cu cativa ani legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Aceasta a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 435 din 21/06/2002 si a suferit ceva modificari in 2008.

Art. 3 aliniatul (1) Se interzice fumatul in spatiile publice inchise.

Ce spuneti despre tunelul de la Gara Brasov? Este acesta un spatiu public inchis?




Tunelul incepe de la incinta garii, inainteaza pe langa gurile de iesire pe peroanele garii, dupa care se ingusteaza brusc dupa utlimul peron, si coontinua vreo 20-30 de metri pana la gura de iesire in Parcul Sportiv Tractorul.

Incepand de la incinta garii unde sunt depozitate vreo 5 automate de cafea si pana la iesirea in Parcul Tractorul, toata lumea fumeaza! De ce administratorii garii nu iau masuri? Cum este posibil ca fumatul sa fie permis intr-un tunel?

Dupa cum zice si titlul acesti articol: Fumul de tigara contine benzen, nitrozamine, formaldehida si cianuri. Daca esti fumator si chiar trebuie sa fumezi tot timpul, ai macar bunul simt sa iesi din tunel si sa iti aprinzi o tigara abia cand ajungi in parc sau in fata garii!

2 comentarii:

  1. S-ar putea să îţi placă şi:
    Sa vezi ce-i la facultatea de constructii de pe str. Turnului, se fumeaza pe scara principala, pe scara de incendiu, pe holuri fara jena in fata profesorilor, nimeni nu zice nimic...
    Ce lege ? LOL...unde ? in Romania ? si cine s-o aplice ? vise...

    PS: daca stai o ora la cursuri iti put si haine si par si tot de te cearta parintii ca fumezi. pute frate, ca toata tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. I-au nenorocit pe astia cu barurile sa faca spatii pentru nefumatori, dar la locatiile unde (teoretic) mergi obligat de diferite circumstante (cum ar fi cazul cu facultatea sau tunelul de la gara) nu zice nimeni nimic. Nimeni nu e amendat, nu e tras la raspundere, nimanui nu-i pasa.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...