vineri, 4 noiembrie 2011

Weekend cu parfum de mere romanesti la Real


Intre 3 si 6 Noiembrie 2011, hypermarketul Real din cartierul brasovean Bartolomeu gazduieste "Targul de Mere al producatorilor locali", eveniment care isi propune sa popularizeze consumul de mere drept componenta de baza a unui stil de viata sanatos. 5 soiuri de mere romanesti vor putea fi achizitionate la pretul unic de 1,99 lei/kg (Generos, Golden delicious, Starkrimson sau "Bot de iepure", Jonathan si Fuji).





Mie mi se pare un pret extraordinar tinand cont ca in pietele agroalimentare din Brasov merele sunt intre 3 si 5 lei, iar "greata" tarabagiilor e de "nepretuit". Weekendul trecut am avut ocazia sa trec prin Falticeni, prin fata celebrelor livezi de mere, iar pretul era de 3-4 ron pe kilogramul de mere transportate de producator din copac pana in fata livezilor. Exagerat de mare avand in vedere ca nu mai cheltuiesc bani pe transport, chirie magazin si alte taxe. Pai pot sa-si tina merele la uscat in fata livezii, ca nu toate cele din hypermarketuri sunt mere de import!


Actiunea "Targul de Mere al producatorilor locali" se inscrie in initiativele Real de a propune consumatorilor o oferta cat mai atractiva de produse romanesti, incurajand productia agricola locala. De altfel, merele prezente in magazine provin exclusiv din Romania, de la 5 producatori din judetele Bistrita-Nasaud, Sibiu si Mures, din livezi recunoscute nu doar in tara, ci si in strainatate, prin productia bogata de mere de cea mai buna calitate, cu gustul lor atat de apreciat. In total, 200 de tone de mere din 5 soiuri au ajuns in magazinele Real special pentru aceasta actiune.

Informatii despre proprietatile fiecarui soi de mere comercializat in acest weekend gasiti pe siteul hypermarketului Real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...