marți, 17 ianuarie 2012

Protestele din Piata Sfatului

Brasovenii nemultumiti de conditiile de trai, de taxa auto, de taierea pensiilor sau de [...], precum si cei plictisiti au iesit sa se sfatuiasca (un fel de brainstorming) in Piata Sfatului. La fel ca in ultimele 4-5 zile.

Randuri-randuri, acestia au inghetat printre pancarde si lozinci. Se poate vedea si in imagine o pancarda pe care scrie mare "Zona libera de Basescu si Scripcaru". Mi se parea (mai) credibila pancarda daca era de fapt un cearceaf luat in graba de un protestatar de sub salteaua soacrei si pe care scria cu vopsea sau un spray. Asa... aspectul protestului devine comercial. Ce om de rand merge la tipografie ca sa isi faca un banner pentru un protest?













Actiunea a fost catalogata de catre unii trecatori drept penibila si lipsita de esenta. Esenta sta in faptul ca toti protestatarii aveau ceva in comun: erau nemultumiti. Fiecare cu ce-l doare. Insa mirosul de fructe al ceaiului impartit protestatarilor de pesedisti si penelisti te imbie la ganduri marete.

Vointa poporului s-a facut si Raed Arafat a fost numit inapoi in functia de secretar de stat la ministerul sanatatii. Dar gustul "victoriei" simtit serile trecute de cele cateva sute de protestatari nu va fi lasat sa treaca asa de usor.

Oricum, vom ramane toti cu amintirea ca romanii mai stiu sa iasa in strada fara sa fie vorba de un protest organizat politic (cel putin in primele 2 zile) sau de catre marile sindicate care acum au dormit "in front". Iliescu a scapat de acuzatii de aceasta data fiind internat la spital. Cica il durea in fund de noua revolutie. La propriu.

Romanii au iesit in strada in 1989 sa il sprijine pe pastorul reformat de origine maghiara Laszlo Tokes.
Romanii au iesit in strada in 2012 sa il sprijine pe taticul SMURD-ului de origine siriana Raed Arafat.
Romanii au iesit in strada intre 1989 si 2012 din cauza romanilor care nu au avut Romania in suflet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...