joi, 26 iulie 2012

Program si taxe pasapoarte. Cat, cum, unde, cand?

Am mai scris despre programul serviciului de Pasapoarte Brasov. Apropo, programul variaza in functie de aglomeratie cica. Insa ce va mai intereseaza este programul CEC-ului si al Trezoreriei unde puteti plati taxele aferente, unde sunt cele mai apropiate locatii, care sunt taxele si intr-un final programul biroului de eliberari pasapoarte.

La pasapoarte e destul de aglomerat in aceasta perioada. Foarte multi parinti cu copii care vor sa plece in vacanta. Atentie! E nevoie ca ambii parinti sa fie prezenti ca micutul sa-si poata "comanda" un pasaport.

Serviciul care se ocupa de Pasapoarte in Brasov se afla pe strada Turnului, in aceeasi cladire cu serviciul Permise Auto si Inmatriculari. Intrati pe strada Turnului, treceti de Lidl, spitalul Medlife si Patinoarul Olimpic, fosta uzina Tractorul, Universitatea Spiru Haret si in capat pe stanga e cladirea pentru Pasapoarte, Inmatriculari si Permise Auto.


--> Daca vechiul pasaport ti-a expirat sau abia acum iti faci primul pasaport... sau daca vrei sa mergi in vacanta cu copiii in Bulgaria, Grecia sau Turcia... etc (si acestia au nevoie de pasaport) atunci aici pe strada Turnului trebuie sa ajungi.

Pasapoartele sunt de 2 feluri: pasaport simplu electronic (adica celebreul pasaport biometric cu cip) sau pasaport simplu temporar.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza in 2 saptamani (timpul poate varia in functie de perioada anului) si costa 276 de lei! Aceasta taxa reprezinta contravaloarea pasaportului simplu electronic de 244 lei (si se plateste la oricare agentie CEC Bank) si 32 de lei care reprezinta taxa consulara (se plateste la sediile trezoreriei din Brasov). Pasaportul simplu electronic are valabilitate de 5 ani. Daca posesorul pasaportului e un copil cu varsta de sub 6 ani atunci pasaportul este valabil numai 3 ani! Update 29 martie 2013: paşaportul electronic simplu cu valabilitatea de cinci ani va costa 302 lei (270 lei faţă de 244 lei cat era pana acum si cei 32 de lei taxa consulara).


Pasaportul simplu temporar se elibereaza in 2 ore si costa 216 lei! Aceasta taxa reprezinta contravaloarea pasaportului simplu temporar de 84 lei (se plateste la CEC Bank), taxa consulara de 32 de lei (se plateste la trezorerie) si tariful suplimentar de urgenta de 100 lei (virati banii tot la trezorerie). Pasaportul simplu temporar are valabilitate de 1 an! Update 29 martie 2013:  paşaportul simplu temporar va costa  232 -  adică 100 de lei faţă de 84 de lei cat se platea pana acum la CEC + taxa consulara de 32 lei si taxa de urgenta de 100 lei.

Cea mai apropiata agentie CEC Bank la care puteti plati taxele aferente pasapoartelor este situata chiar in aceeasi cladire, de la intrare pe dreapta (spre permise si inmatriculari). Programul acestei agentii CEC Bank este:
Luni: 8:30-17:30
Marti: 8:30-16:00
Miercuri: 8:30-17:00
Joi: 8:30-16:00
Vineri:8:30-13:30
Sambata si Duminica: inchis

Cea mai apropiata sucursala a Trezoreriei la care puteti plati taxele aferente pasapoartelor este situata tot in aceeasi cladire, de la intrare mergeti inainte si urcati pe scari sau cu liftul. Trezoreria se afla pe acelasi etaj cu cele 3 birouri de primiri cereri pasapoarte si biroul de eliberari pasapoarte. Programul Trezoreriei este:
Luni - Joi: 8:30-14:30
Vineri:8:30-13:30
Sambata si Duminica: inchis

Ce program fain au astia care lucreaza la stat!

Dupa ce trec cele 2 saptamani (pentru pasapoartele simple electronice) sau cele 2 ore (pentru pasapoartele simple temporare) mergeti la biroul de eliberari pasapoarte cu buletinul. Programul ghiseului de eliberare pasapoarte este:
Luni, Marti si Joi: 8:00-16:00
Miercuri: 8:00-18:00
Vineri: 8:00-12:00
Sambata si duminica: bineinteles ca e inchis.


Pasaportul simplu electronic e sigilat intr-un plic si plicul este deschis in fata dvs. E foarte dichisit asa cu pagina aia de policarbonat (ca la cartile de identitate) si cipul inauntru. Dar un singur lucru e important... Desi tocmai ai cheltuit 276 302 lei pentru un pasaport valabil doar 5 ani, pasaportul cica nici macar nu e al tau! Pe pasaport e trecut fain frumos: PASAPORTUL ESTE PROPRIETATEA STATULUI ROMAN! Na, sac ca nici macar asta nu e al tau... desi l-ai platit cu o caruta de bani.

10 comentarii:

  1. Informatii foarte utile. Multumim frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde mai pui ca traficul de influenta lucreaza ,este o intreaga mafie la Serviciul Prefecturi Brasov,unde interlopi din judetul Brasov iti rezolva pasaportul,carnetul de conducere mai repede de 2 sapatamini(oare ce-i face la pasaport in doua spatamini,tota treaba este facuta ca sa apelezi la mafie)si contracost minim 50 euro/act

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt o mama cu doi copii minori si vreau sa plec in concediu peste hotare. tatal copiilor este decedat. ce acte in afara pasapoartelor individuale imi trebuie pt copii la vama ?

    RăspundețiȘtergere
  4. O alta informatie utila ar fi daca vreti sa faceti pasaport pentru copii si mergeti sa platiti taxele , sa aveti certificatul de nastere al copilului. Este nevoie sa fie prezentat acest act la achitarea taxelor. Stiu ca poate parea logic ca trebuie sa ai actul la tine, insa eu am vrut sa achit taxele intr-o zi urmand ca sa depun actele in alta zi. In ziua in care am vrut sa achit taxele nu am avut certificatul la mine si am facut un drum degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt informatii foarte, foarte detaliate. Nemaipomenit de clar.
      Sunteti tari.
      Si noi dorim sa schimbam pasaportul nepotelei Roberta.
      Va dorim sarbatori fericite.

      Ștergere
  5. Si unde sunt cele mai apropiate agentii CeEC si Trezoreria?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glumesti? Sunt 2 paragrafe numite "Cea mai apropiata agentie CEC Bank" si "Cea mai apropiata sucursala a Trezoreriei"

      Ștergere
  6. daca vreau pasaport simplu care costa 100lei dar nu il vreau la urgenta mai trebuie sa platesc inca 100 de lei???

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă pașapoartele sunt valabile piina în august la copiii ei luna viitoare merg în grecia trebuie sa fac altele și pe un an cit costa va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă pașapoartele sunt valabile piina în august la copiii ei luna viitoare merg în grecia trebuie sa fac altele și pe un an cit costa va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...