marți, 4 septembrie 2012

Piata cu drive-through la fel ca la McDonalds

Piata din apropierea cartierului Stupini din Brasov este una cu totul speciala. Aici poti sa intri cu masina in piata si sa te plimbi printe tarabe la fel cum e la McDonalds. Mai degraba cum e la Bricostore la materiale de constructii.

Clientii se plimba printre zecile de masini si tarabe cu saci cu legume si fructe si opresc in dreptul unui comerciant. De cele mai multe ori pentru a intreba pretul fiindca foarte rar acesta este expus. Daca clientul este comod... doar plateste si pietarul ii incarca marfa in portbagaj. Bineinteles ca e mai bine sa cobori din masina si sa analizezi marfa inainte... pentru a nu avea surprize. Pietonii au acelasi regim ca in orice alta piata :)


Intrarea cu masina in piata Stupini se plateste... uneori. Nu am inteles care este regula dupa care masinile sunt taxate. Daca nu aveti multe de cumparat mai bine nu intrati cu masina. Sau intrati intai pe jos si dupa ce va hotarati ce si de unde cumparati abia atunci intrati cu masina. Asta pentru ca piata este de cele mai multe ori extrem de aglomerata si plina de puradei si riscati sa iesiti cu masina zgariata.

De asemenea m-a mirat foarte tare faptul ca trei sferturi dintre comercianti erau de etnie roma. Chiar numai ei mai fac agricultura in tara asta (au facut vreodata?) sau sunt foarte buni intermediatori?

La piata dinspre Stupini se poate ajunge trecand podul de pe Grivitei sau cu autobuzul 40 (de pe Saturn sau de la Gara) sau cu autobuzul 18 din Bartolomeu. Statia de la piata este denumita Facultativa si este in preajma giratoriului de la intersectia cu ocolitoarea Brasovului, la cativa zeci de metri de call center-ul Vodafone.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...