luni, 8 octombrie 2012

Bun venit pe lume! Campanie SalvatiCopiii.ro

Bun venit pe lume este o campanie marca SalvatiCopiii.ro ce se desfasoara in aceasta perioada pentru sustinerea a 15 maternitati din tara, printre care si Maternitatea din Brasov. Scopul este dotarea acestor maternitati cu incubatoare performante.

Niciun copil nu trebuie să moară, totuşi, la noi în ţară, o medie de 1900 de copii, mai mici de un an, mor anual. Adică, un copil la cinci ore, majoritatea dintre ei născuţi prematuri.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2011, atât că procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 de decese în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1850 în 2011, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9.4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011 (conform Institutului Naţional de Statistică).

La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile sunt naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Doneaza 2 euro trimitand un sms la 8864 pana in 31 decembrie. Detalii pe site-ul campaniei








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...