sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Accesorii siguranta circulatiei in Brasov: locatii si preturi

Trusa sanitara auto (trusa de prim ajutor sau trusa medicala pentru autovehicule), stingator sau extinctor, triunghiuri reflectorizante si vesta reflectorizanta... toate acestea ar trebui sa se gaseasca, conform legii, in portbagajul oricarei masini care circula pe drumurile publice.

De cele mai multe ori soferii le achizitioneaza (sau le imprumuta) cand merg la RAR pentru primul ITP o data cu identificarea si autentificarea masinilor second hand in scopul inmatricularii (valabil si pentru masinile noi). Acestea sunt necesare si pentru trecerea inspectiei tehnice periodice (ITP) care se efectueaza la fiecare 2 ani. Teoretic nu poti sa treci de ITP fara aceste unelte/accesorii. Se poate intampla sa fie verificate si cand sunteti opriti in trafic, dar asta este o alta discutie.


Mai interesant este de unde va puteti cumpara din Brasov si la ce preturi, asa ca iata o lista cu cateva locatii unde se gasesc trusa sanitara auto, vesta reflectorizanta, triunghi reflectorizant si stingator auto.




Am ales pentru acest articol magazine diferite ca locatie, clientela si  scop comercial principal:
- 3 magazine "de cartier" de piese auto: in Tractorul (pe bulevardul 13 Decembrie, vizavi de supermarketul Lidl, langa statia Rat si Policlinica Tractorul), in zona Gemenii (pe bulevardul Saturn, intre supermarketurile Spar si Profi, langa covrigarie) si in zona Garii CFR Brasov (la parterul plocului cu 12 etaje vizavi de mallul My Place).
- un hypermarket: Carrefour
- o benzinarie: OMV (oriunde prin Brasov)
- de ce nu si resursa cea mai de pret a zilelor noastre: internetul!

La benzinariile OMV din Brasov puteti achizitiona:
- o trusa sanitara pentru autoturismul dvs la pretul de 53 de lei, cu valabilitate pana in septembrie 2013. Exista un zvon ca doar trusele medicale pentru auto produse de firma Vesta Investment (apartinand unui baiat destept cu legaturi stranse prin Senatul Romaniei) sunt acceptate de RAR. Este fals, si alte truse sunt acceptate, iar unele dintre ele au valabilitate de 3-5 ani, nu doar 2 ani cum ar fi cele mentionate. Dupa expirarea valabilitatii se poate achizitiona o trusa noua sau un kit de reincarcare pentru pansamentele si substantele care expira (in principiu kitul se gaseste cu preturi intre 13-26 de lei si este valabil pentru orice trusa, nu doar pentru cele de la OMV).
- un stingator/extinctor auto de 1000 ml de la firma Romtec SA la pretul de 27 de lei cu valabilitate pana in noiembrie 2014 (valabilitatea acestor extinctoare este de 3 ani si 3 luni). Acesta este un extinctor de unica folosinta. Se gasesc si stingatoare reincarcabile (de obicei la pret dublu). Dar pe principiul ca sper sa nu am nevoie niciodata de el si il iau doar pentru ca este obligatoriu... merge si asa.
- triunghi reflectorizant la pretul de 36 de lei. Cam scump avand in vedere ca mi se pare ca ai nevoie de 2 triunghiuri in portbagaj pentru situatia in care ramai in pana in trafic.
- vesta reflectorizanta la 19 lei.

La Hypermarketul Carrefour de pe Calea Bucuresti:
- nu aveau decat truse la pachet impreuna cu triunghi reflectorizant undeva la 69 de lei. Asteptam marfa noua :)
- stingator auto de unica folosinta valabil pana in martie 2015 la 24 de lei. Tot de la Romtec SA. Au si extinctoare reincarcabile.
- triunghi reflectorizant la pretul de 19 lei.
- vesta reflectorizanta la 8 lei.

La un magazin de piese auto din Tractorul (pe bulevardul 13 Decembrie, vizavi de supermarketul Lidl, langa statia Rat si Policlinica Tractorul):
- trusa medicala auto valabila pana in martie 2015 la 35 de lei.
- stingator auto de 1000 ml valabil pana in ianuarie 2015 la pretul de 37 de lei (e posibil sa fie reincarcabil).
- triunghi reflectorizant la 14 lei (dar stocul este epuizat).
- Vesta reflectorizanta la 9 lei.

La un magazin de piese auto din zona Gemenii (pe bulevardul Saturn, intre supermarketurile Spar si Profi, langa covrigarie):
- trusa medicala auto valabila 5 ani la 32 de lei.
- stingator auto valabil 3 ani la pretul de 35 de lei.
- triunghi reflectorizant la 18 de lei.
- Vesta reflectorizanta la 20 de lei.

La un magazin de piese auto din zona Garii Brasov (la parterul plocului cu 12 etaje vizavi de mallul My Place):
- trusa medicala la 40 de lei
- stingator reincarcabil la 60 de lei (valabil 5 ani)
- triunghi reflectorizant la 24 de lei
- vesta reflectorizanta la 11 lei.

Pe internet preturile defiera de la un site la altul, dar tineti cont ca majoritatea site-urilor au o comanda minima pentru a livra gratuit:
- trusa sanitara auto la 31-44 lei
- stingator la 30-50 de lei
- triunghi reflectorizant la 15-30 de lei
- vesta reflectorizanta la 10 lei


Preturile pot varia, important este sa va dotati masina cu trusa medicala auto si extinctor (ambele cu perioda de valabilitate in termen), triunghiuri si vesta reflectorizanta, nu neaparat pentru ca asa cere legea, ci trebuie sa va ganditi la siguranta dvs si a pasagerilor, dar si a autovehiculului.

2 comentarii:

  1. Este foarte important ca fiecare conducator auto sa detina aceste lucruri. Ele nu trebuie imprumutate doar ca sa le vada cei de la RAR.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...