luni, 9 ianuarie 2012

De ce RAT nu poate mai mult?

In vremurile "bune" cand ridicarea masinilor parcate in locuri nepermise era o afacere infloritoare la Brasov, nu exista zi in care sa nu-i vad pe "samsari" ridicand chiar si cate 2 masini deodata pentru un drum la garaj. Una era ridicata pe platforma, iar cealalta era trasa pe acele skateboarduri.

Milioanele curgeau ca de la robinet. E drept ca era firma privata (desi tot purtau sigla RAT) si de cele mai multe ori stateau la panda. Cum cobora omu' din masina si iesea din raza vizuala... hop si ei! Calare pe masina... Vai infractorule! ai parcat neregulamentar si uite trebuie sa platesti!... chiar daca de cele mai multe ori nu era nici pe departe o disturbare a circulatiei publice. Era cu 2 taisuri treaba asta cu ridicatul masinilor. Insa acum ce se intampla? Semnalam acum ceva timp ca inca se ridica masini prin Brasov deoarece vedeam tot mai rar astfel de actiuni.



Insa zilele astea a venit si un comunicat din partea RAT Brasov prin care opinia publica era instiintata ca in ultima luna cei de la RAT Brasov au ridicat doar cate 2 masini pe zi! Pai cum? Acum cand orasul a bolborosit de bucuresteni veniti "la munte" voi va laudati ca ati reusit aceasta contraperformanta? Pai pe vremea firmelor private aia ridicau si 20 de masini pe zi cu un singur utilaj! Voi ati INCHIRIAT de la vechii samsari 2 utilaje si nici macar nu reusiti sa platiti chiria din cele 2 autovehicule ridicate zilnic.

De ce cand nu mai e cale de profit gras si nesimtit (ca pe vremea firmelor private) si nici nu mai e loc (din cauza recentelor razii DNA) de hotie pe fata (ca in cazul celor mai multe institutii publice) jucaria se strica si nu sunteti in stare sa faceti treaba ca lumea?

4 comentarii:

  1. foarte bine, sa le ridice pe toate. Toti ne plangem ca "aia" nu respecta legea, dar cand vine vorba de noi, las' ca merge si asa... Se cheama fariseism. In Germania öumea NU parcheaza ilegal de FRICA amenzilor, nu pentru ca sunt cinestie ce civilizati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu ridicatul masinilor parcate ilegal. Dar cu banii de pe ridicari (pe langa amortizarea investitiilor in utilaje si personal) ar mai trebui sa se faca si parcari prin oras.

      Ștergere
    2. Vezi ca in Germania cica ar fi si parcari. Aia si pe la blocuri au subterane, si nu cred ca am vazut eu alt film. E foarte misto sa pui semne de interzis pentru a avea motiv de ridicari, mai ales intre aleile din cartier si in conditiile in care pe aia 5 metri dintre doua blocuri nu prea ai cum sa faci parcari, da' ai cum sa faci parnos.

      Ștergere
  2. in germania poate sunt mai multe locuri de parcare... eu am fost acolo si ne-au umplut pe toti de amenzi de parcare... parcasem intr-o piata in care din nu stiu ce motiv sambata nu era voie sa parchezi si stii cat a fost amentda? 20 de euro... acum nu stiu unde e frica amenzilor cand 20 de euro reprezinta cam 1.3 din salariul mediu al unui neamt care intelesesem ca e pe la 1300-1500 euro.

    Sorin

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...