duminică, 30 septembrie 2012

Tiganii ridica gunoiul inaintea gunoierilor

Langa fiecare tarc de gunoi din Brasov sta cate o satra de tigani care sorteaza gunoiul inainte de venirea masinilor de la salubritate.

Numarul de pubele / tarcuri de gunoi pe care o satra le are in subordine arata si notorietatea tiganului sef si influenta sa in zona.

In Tractorul i-au luat pe sus acum vreo luna din motive lesne de inteles: fac mai multa mizerie scormonind gunoiul in tomberoane, sa nu mai pomenesc de miros, iar apoi depoziteaza orice le poate fi folositor pe trotuarul de vis-a-vis asteptand ca gramada sa se mareasca. Si sunt agresivi.

  Cand au strans suficiente "comori", apare un puradel cu un carucior improvizat si cara "marfa" in buricul targului lor. Caruciorul improvizat pentru transport poate fi orice de la un troler aruncat (e mana cereasca daca are roti funtionale) pana la un carucior improvizat, din acela ca la supermarketuri.

Daca nu ar fi si sacaitori sa cerseasca ceva - orice cand arunci gunoiul (sau sa exclame mirati DOAR ATAT? cand cineva le da ceva - orice) poate nu ar fi atat de enervanti. Cica trebuie sa convietuim, nu?

Am vazut in Franta acum ceva timp ca aveau pubele uriase ingropate in pamant (nu stiu ce mecanism aveau pentru a le goli)... daca am avea si noi asa am scapa de problema asta. Dar am ajunge si noi ca francezii sa nu mai avem loc de tiganii cersetori de pe strazi. Ups, dar deja se intampla asta ...

PS> puteti sa inlocuiti in textul articolului tigan cu rrom daca considerati ofensator termenul folosit. Nu este un articol despre discriminare, ci despre realitate.

2 comentarii:

  1. Neplacuta, dar realitate. Stiu de problema. Ai mei stau in Tractorul si i-am auzit de mai multe ori vorbind despre asta.

    Ah, si tati imi spunea zilele trecute ca recent au furat portile cu totul. Ihi, alea de la tarcul din jurul tomberoanelor. De ce sa se oboseasca sa sparga doar lacatul, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. dar nu poate politia, primaria sau astia care ridica gunoiul sa faca ceva? adica, noi platim pentru serviciul de gunoi, dar la toate gunoaiele s-au strans acum si tiganii astia in tot brasovul

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...