sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Poze din Parcul central Nicolae Titulescu din Brasov



Parcul Nicolae Titulescu din Brasov, cunoscut si sub denumirea de Parcul Central, este cel mai vechi parc din Brasov. Este situat in zona istorica a Brasovului, fiind delimitat de strada Nicola Iorga, strada Lunga si bulevardul Eroilor.

O vedere asupra actualului Parc Nicolae Titulescu de la Cetatuie

Este o adevarata placere sa te plimbi prin parc, fie dimineata devreme sau seara la asfintit.

Ziua parcul este plin de copilasi cu parintii la plimbare sau de varstnici care probabil retraiesc momente traite in urma cu multe decenii in acelasi parc.

Cate si mai cate o fi vazut parcul central... razboaie si revolutii, greve ale muncitorilor brasoveni, suporterii galagiosi ale echipelor de fotbal, indragostiti plimbandu-se de mana, concerte la berar...




 
Inceput de noiembrie: trandafir in parcul central din Brasov

De o parte si de cealalta a parcului sunt locuri de parcare. Insa sa nu va faceti prea multe sperante. In zilele insorite parcarile sunt pline. Desi costa 1,5 ron/ora (luni-sambata pana la ora 20:00, doar duminica e gratis) e destul de greu sa gasesti un loc de parcare liber. Vei fi nevoit sa te invarti mult dupa un loc liber.

Tot aici se gaseste si locul de joaca Lumea Copiilor. Veti vedea zeci de prichindei  alergand dintr-o parte in alta. Este o adevarata placere atat pentru copii, cat si pentru parinti. Tot in apropiere se afla si Parcul Livada Postei, de asemenea cu alei si locuri de joaca pentru copii.







Sunt nenumarate cladiri, strazi, monumente si zone importante ale Brasovului in zona parcului Nicolae Titulescu: Casa Armatei, Livada postei, Drumul Poienii, Rectoratul, strada Muresenilor si strada Republicii (care duc spre piata Sfatului), hotelurile Aro Palace si Capitol, Modaromul, Prefectura, Primaria, Posta centrala, Cetatea Brasov. Din 'curtea' Primariei, in majoritatea weekendurilor veti vedea nenumarate perechi de miri si invitati iesind de la Casa Casatoriilor.

Casa Armatei din Brasov vazuta din Parcul Central Nicolae Titulescu

Cetatea Brasov si Biserica Buna Vestire - imagine de parcul central Nicolae Titulescu

Hotelul Aro Palace din Brasov - priveliste din Parcul Nicolae Titulescu

Rectoratul Universitatii Transilvania, Livada Postei, Bellevue Residence si Casa Armatei (vedere din Parcul Central din Brasov - Nicolae Titulescu)

Imagine din elicopter cu Parcul Titulescu din Brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...