luni, 12 septembrie 2011

O familie locuieste singura intr-un bloc cu 74 de apartamente!

Blocuri noi in apropierea lacului din Noua

In urma cu vreo 3 ani umbla vorba in targ ca fundatia de la blocurile Ecocasa Viva de langa lacul din Noua o ia la vale. Insa asta declarau proprietarii de apartamente vechi din zona, care probabil faceau antireclama celor de la Adama (dezvoltatorul proiectului rezidential) pentru a-si putea vinde vechile locuinte.

Insa cam tot in aceeasi perioada Adama a renuntat la vechiul constructor si a adus lucratori asiatici care erau dispusi sa lucreze (fara pauze lungi si dese) de la 7:00 la 22:00.

Astfel au reusit sa ridice cam 1 etaj pe saptamana, dupa ce au consolidat fundatia. Fiecare din cele 2 blocuri finalizate are cam 11 etaje + parter si subsol.

Cam acum 1 an si ceva au finalizat lucrarea si au plecat la ei acasa. In urma a ramas "minunatie" de blocuri, insa fara locatari. Intre timp dezvoltatorul Adama a fost preluat de Immofinanz (companie care si inainte detinea 30% din acest proiect).


"In momentul de fata, jumatate din cele 148 de apartamente pe care le are complexul sunt vandute", declara Asher Lax, VP Marketing & Sales Adama cu ceva timp in urma.

Insa si zilele acestea (in luna septembrie a anului 2011) in cele 2 blocuri din complexul rezidential Evocasa Viva din Brasov, pentru care s-au investit 14 milioane de euro, nu locuieste decat o singura familie! Acestia locuiesc la etajul 6 din blocul de la strada, intr-un apartament pe colt, cu priveliste catre lac si padure.

Update 18 septembrie 2011: Iata o imagine de aproape cu blocul respectiv:




Update 17 martie 2012: Acum locuiesc ceva mai multe familii in cele 2 blocuri, maxim 10.

2 comentarii:

  1. Cam mare pierderea, daca spui ca s-au bagat 14 milioane euro in constructie. Vezi ce bine e sa n-ai bani? Altfel poate investeam si eu in asa ceva :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Banii nu cred ca sunt pierduti. Atata timp cat constructiile sunt finalizate in orice moment pot vinde daca apare un client. Mai rau pentru ei ar fi fost daca era neterminata lucrarea.

    Si oricum, nenea ala nu cred ca mintea ca au vandut jumatate din apartamente (aici intra apartamente cu 1, 2 sau 3 camere). Chiar tin minte un reportaj la TV in care era vorba de un fond de investitii (parca australian, nu mai tin minte exact) care cumparase 50 de locuinte de la Adama (in Bucuresti si Brasov).

    Pana la urma asta e problema... ca oamenii aia de la etajul 6 sunt singurii muritori care au cumparat apartament ca sa locuiasca in el. Restu' sunt luate la specula inca din faza de proiect si acum trebuie sa astepte ca sa urce preturile macar la nivelul de achizitie din 2008.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...