duminică, 7 octombrie 2012

Excentricul turist german Mike Asterix e in Brasov

Era in urma cu vreo doua ore in parcare la Lidl, pe Saturn. Avea  probleme cu bicicleta si un prieten de la Bucuresti ii daduse adresa de la First Bike (nu are telefon sau internet, oare cum a luat legatura cu Bucurestiul?). Tocmai ceruse indrumari de la cineva care intra la cumparaturi....

Se urcase  pe bicicleta si a inceput sa pedaleze. M-am oprit si eu sa-i fac o poza. Un om zambaret cu darul lui Creanga de a povesti... s-a oprit, mi-a zambit pentru poza si m-a captivat minute in sir cu povestile lui. S-a bucurat ca vorbeam engleza. Ce-i drept e ca va avea probleme mari daca va trece prin Franta unde aia sunt nationalisti si refuza sa vorbeasca engleza cu turistii (prin satucurile si oraselele mai mici).


Nu mi-a zis cum il cheama, iar cand mi-a zis de unde e... eu eram mai atent sa-i studiez bicicleta, tatuajele, arsurile de pe brate, bandajul de la piciorul stang, blana de vulpe din fata bicicletei, maidanezul legat cu lesa de ghidon si mica remorca cu bagaje unde flutura  steagul Romaniei, al piratilor si alte cateva.


Ajunsesem acasa si inca ma gandeam la el... parca a zis ca e din Germania, dar as fi zis mai de graba ca e nordic de prin Danemarca sau Norvegia. Avea aspectul unui viking. Desi palarioara imi aducea aminte de simpaticul gal Asterix, biciclistul fara bani si fara harta este un neamt pe numele de scena (cred eu) Mike Asterix care spera sa ajunga (in vreo 3 ani) in Islanda.


In povestile lui a amintit si ca in urma cu trei zile a fost ziua lui de nastere, tocmai a implinit 49 de ani. Curajos om si mai ales... curajos sa strabata Europa cu bicicleta :) Vrea sa scrie o carte despre oameni simpli. Asta cand se va intoarce in Grecia la finalul calatoriei. Mike, daca ajungi sa publici sa stii ca voi cumpara cartea!
 
Sa revin la subiect: omul asta avea  probleme cu bicicleta. Sper sa dea peste cineva de la Brasovul Pedaleaza sa-l ajute cu bicicleta. Nu ma pricep la din astea, l-as fi ajutat. Nu cred ca gaseste deschis la vreun magazin de genul asta acum. Poate la Decathlon, dar nu m-am gandit la asta.

Mi-a cerut 2 lei pentru o cafea. Zambind, a dorit sa specifice ca 2 lei, nu 20 :) Sper sa te ajute cafeaua, Mike. Poate gasesti o solutie si pentru bicicleta.

Bloggerii l-au urmarit prin toata tara. Am gasit articole cu trecerea si sederea lui prin Turnu Magurele, Bucuresti, Ploiesti, acum si Brasov. Se indreapta spre Bran, vrea sa afle mai multe despre Vlad Tepes si apoi spre Sibiu. Va iesi din Romania spre Ungaria cu destinatia finala Islanda peste 3 ani. Germany to Iceland!

Articole de prin tara despre vizita lui Mike Asterix:
- Un călător german la Turnu-Măgurele. Cu o bicicletă şi un câine face un tur al Europei. Autor: Mihai | Vineri, 20 Iulie 2012, 00:39
- Diploma in povertà, laurea in strada - By Iulian Sirbu On August 7, 2012
- Mike Asterix - 16.08.2012 / 15:23
- Cum a fost la primul meu maraton montan – Ciucaş Trail Running 2012 - By Iulian Sirbu On September 17, 2012
- Asterix in Romania. Afla povestea lui - by Sabin Ciornea / on September 18, 2012 at 3:50 pm
- Excentricul turist german Mike Asterix e in Brasov - duminică, 7 octombrie 2012 Publicat la 19:46
...vezi mai jos: lista continua :)

Iata un interviu cu Mike Asterix



Mi-a zis ca urmeaza sa-l intervieveze cei de la Antena3 si Pro TV. A mai citit prin alte parti ca lumea il mai ajuta (ca mine, desi 2 lei nu e mare lucru). Altii il primesc in casa si ii spala hainele. Chiar el povestea de un tigan roman care l-a primit in casa lui, l-a pus la masa, i-a spalat hainele si l-a adapostit peste noapte.

M-a strans inca o data ferm de mana in semn de salut si a plecat in drumul lui. La iesirea din parcare 3 copii ii faceau cu mana. Era o distractie teribila pentru ei sa-l vada pe Asterix pe o bicicleta cu remorca (sunt putine la noi), cu un steag de  pirat si cu un caine legat in lesa pedaland prin Brasov... pedaland prin Romania... pedaland prin Europa.

Drum bun, Mike!


Update! Alte articole mai noi cu Mike. Ce mai face Asterix:
Mike Asterix, biciclistul excentric care face turul Europei, este în Brașov 8 octombrie 2012   |   Posted by: Admin
- Brasovul bunului simt 15.10.2012 by Christian Macedonschi (consilier local in Brasov)
- Mike Asterix - Europe Tour (Codlea-Brasov Romania) - Publicat la 20.10.2012 by Municipiul Codlea
- Mike Asterix a dormit sub cerul liber în Codlea - by Ovidiu Stan, 20.10.2012- Hai-hui prin Europa 16.11.2012 by Buna ziua, Fagaras! Asterix a ajuns la Fagaras. Aici a dat un nou interviu insa se pare ca ori el ori jurnalistii nu erau prea lucizi. Nu avea cum abia pe 8 octombrie sa ajunga la Brasov avand in vedere ca eu am stat de vorba cu el in Brasov pr 7 octombrie. Si nu era abia sosit in oras. Sau copy-paste Realitatea.
Asterix, rebel pirate of the road (FOTO) 7.12.2012 by Gabriel Gorgan

Mike Asterix a ajuns in Ungaria!
- Mike Asterix, az országutak pilótája by Máté Gémes - 2 februarie 2013
- Szegedre ért Asterix, a német kerékpáros kalóz + FOTÓK, VIDEÓ - 4 februarie 2013 by  Dobó Csaba
- #asterix #bensch #bike #dog #homeless #michael #mike #on #road #the #thunder  - by Miklya f.Attila Feb 14, 2013
- A belé vetett hit mozgatja a csavargó bringás kalózt, by Ballai Vince, 2013-02-15

- The Story of Mike Asterix - A contemporary fairytale - By Irene Chirtas, April 08, 2013

5 comentarii:

  1. Salut, stii cumva daca Mike mai e prin Brasov???? Si daca da, cam pe unde as putea sa il gasesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca vroia sa ajunga la Bran. Avand in vedere ca avea ceva probleme cu bicicleta duminica si ca de la Ploiesti a plecat mai tarziu decat a zis initial... as zice ca e inca in Brasov.

      Dar stiind ca nu prea ii plac orasele mari as zice ca e deja la Bran. Din pacate nu am informatii actuale cu locatia sa. Daca aflu ceva voi adauga un comentariu.

      Ștergere
    2. Ieri era in Racadau. Si-a reparat bicicleta. Am adaugat un link nou in sectiunea update: "Având de a face cu niște probleme tehnice, turistul pe două roți a găsit într-un final un service de biciclete pe strada Carpaților din cartierul Răcădău. Mecanicii de la magazin l-au ajutat să iși rezolve problemele, înafară de asta i-au făcut și mai multe cadouri care îl vor ajuta pe drumeț în lunga călătorie. Darurile erau absolut necesare datorită faptului ca neamțul fusese prădat în București de trusa de scule"

      Ștergere
  2. Spui ca nu mai are telefon? L-am sunat mai devreme si are telefonul inchis. Ar fi pacat, tare mult as fi vrut sa mai vorbesc cu el! Camera video o mai avea? Imi pare bine ca a ajuns in Brasov si sper sa mai citesc relatari despre el si pe alte bloguri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am discutat cu el am dedus ca nu are telefon. Poate nu-l avea incarcat. De camera video chiar nu a pomenit nimic.

      O sa mai caut articole sa vad daca a ajuns la Bran.

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...