marți, 30 august 2011

Saraca batrana bogata

Batrana vanzatoare de flori in drumul spre cimitir

Nici nu ai stii sa zici daca batrana din imagine este o cersetoare, o persoana nevoiasa sau o florareasa. O poti gasi vanzand flori de camp in drumul spre cimitirul din cartierul Astra.

Nu batrana este cea care merge la cimitir, ci a avut inspiratia sa aleaga un loc extrem de frecventat deoarece se afla la intersectia strazii Marte cu strada Neptun, pe drumul dinspre magazinul Lidl, Biserica Ortodoxa Schimbarea la Fata si Restaurantul Micsunica (unde se tin parastase si pomeni) inspre cimitirul din cartier, dupa calea ferata.




Batrana pare sa fie sprijinita in aceasta afacere de niste domni care in unele dimineti o aduc cu masina pana in intersectia cu pricina. Sau poate acestia sunt doar niste vecini draguti care o lasa pe batrana aici in drumul lor spre un serviciu cinstit.

Vanzarea merge bine in zilele in care lumea isi aminteste sa mai mearga pe la cimitir. Buchetelele de flori de camp sunt in continuu refacute si infrumusetate inainte de a lua drumul colivei spre cimitir.

Batrana florareasa impreuna cu o prietena in drumul spre cimitir

3 comentarii:

  1. Marile "afaceri" au crescut pe spatele prostiei altora...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam asa e... Chiar azi m-a abordat (pentru a nu stiu cata oara) o doamna care isi duce veacul prin zona pietii Astra. Era in fata farmaciei non stop, cu 1 leu in mana si intreba pe toata lumea daca nu are cineva sa ii dea 50 de bani... ca ii mai trebuie sa isi ia nu stiu ce medicament (cu 1 leu jumate!). A primit de la vreo 3 persoane numai cat am stat eu in farmacie.

    Saptamana trecuta era la iesirea din piata, la pepeni. La fel mai avea nevoie de 50 de bani.

    Doamna pare relativ prezentabila, asta daca nu ii vezi ochii incetosati de alcool.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Mana intinsa fara o poveste nu primeste nic'"

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...