vineri, 26 august 2011

Tarabe pline cu fructe si legume scumpe in pietele brasovene

Piata agro-alimentara Astra din Brasov
In plin sezon de fructe si legume proaspete comerciantii din piata agro-alimentara din cartierul Astra expun pe tarabe struguri din Italia, nectarine si piersici din Turcia, pepeni din Grecia, salata din Olanda, ardei din Bugaria sau nelipsitul usturoi din China.

Banalele mere de vara din Romania se gasesc insa cu mai mult de 3 lei pe kg. Aducem la cunostinta ca merii nu se prasesc, nu se ara si mai mult decat atat cresc in copaci la fel ca si bananele aduse cu vaporul si avionul tocmai din America de Sud sau Africa. Acestea costa la fel, insa cu tot cu transportul aerian sau maritim.



Ceea ce este si mai enervant e ca daca vrei sa cumperi 1 kg de piersici sau nectarine, din 5 bucati numai 2 sunt ok.  Bineinteles ca ai putea sa ti le alegi singur daca necioplitii care stau in spatele tarabelor nu te-ar face in toate felurile behaind printre dinti "P!@... ca doar nu suntem la supermarket".

Exista si exceptii, insa e de ajuns sa dai peste un "taran" (care de fapt e un orasan, ca taranii ti-ar pupa si mana in timp ce-ti ureaza sanatate si sa mai treci pe la ei) din asta prost ca sa-ti taie tot cheful de cumparaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...