luni, 19 septembrie 2011

Distrugerea spatiului verde din zona lacului Noua

Daca va vine sa credeti sau nu, asa arata acum dealul
de langa lacul din Noua. A fost arat ca un camp de cartofi!
Am avut un soc cand am vazut cum arata zona lacului din Noua dupa ce au inceput lucrarile pentru reamenajare, la mijlocul lunii septembrie 2011.

Dealul a fost arat, la fel si zona verde dintre alee si lac, s-au taiat si copaci, au arat pana si zona locului de joaca pentru copii, iar gardurile din lemn care au fost montate in urma cu un an au fost scoase din pamant si transportate in alta parte.

Pentru locuitorii cartierului Noua privelistea este extrem de dureroasa, cu atat mai mult cu cat nu exista un anunt postat in zona cu ceea ce urmeaza a fi amenajat. Ce ai putea sa ai in cap daca ai arat locul de joaca al copiilor si dealul?!? Un plan pentru reamenjarea zonei exista inca din toamna anului trecut, insa nu exista la locul unde se desfasoara lucrarile.





O imagine cu dealul de la lacul din Noua asa cum nu a mai existat vreodata! Urmeaza doar sa mai planteze ceva seminte de porumb sau grau ca locul oricum seamana deja cu un camp arat.


Care ar putea fi motivul pentru care au arat locul de joaca al copiilor? Micutii sunt acum nevoiti sa mearga ca pe un camp de cartofi. Dar distractia o sa inceapa cu adevarat dupa prima ploaie!

 

Spatiul verde dintre alee si lac a fost de asemenea distrus. Ba mai mult, in zona dintre locul amenajat pentru gratare si deal, pe marginea lacului, crescusera in ultimii ani niste copaci care dadeau o imagine superba a lacului. Si acestia au fost taiati desi erau deja mai inalti de 3 metri! Niste copaci asemanatori au crescut langa lac, in fata restaurantului Pescarus. Macar acestia de ar ramane neatinsi.


Niste brasoveni mai carcotasi ziceau ca poate gazonul scos de pe National Arena din Bucuresti dupa meciul de pomina dintre Romania si Franta va fi adus la lacul din Noua si de aceea a trebuit ca terenul sa fie nivelat. O gluma buna, dar atat.

Voi mai reveni cu informatii despre acest subiect.

8 comentarii:

  1. eu am fost acum 2 saptamani la gratar acolo si totul era ok. s-au miscat repede cu distrugerile :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca vor sa mai faca unul sau doua sensuri giratorii..

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti putintica rabdare...arta cere sacrificii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Giratoriu nu cred ca o sa faca, dar nu m-ar mira daca aleea din jurul lacului o sa fie cu sens unic :P

    Rabdare avem, ca doar ce altceva ne-a ramas? Sper sa se razgandeasca si sa curete totusi si lacul. Si sa iasa bine toata aceasta reamenajare!

    RăspundețiȘtergere
  5. bre,acolo se face asa: un hotel 5* ,o piata fructe exotice,o parcare suspendata si 2 mall-uri. in plus a zis scripcaru ca da drumu la leii din zoo,asa la liber, de distractie.

    in rest vom trai si vom vedea....

    RăspundețiȘtergere
  6. auzi tu copaci splendizi :)) erau acolo vreo2 daca nu ma insel copacei care erau exact pe unde se va trece cu cablurile pentru iluminat . da da se va ilumina aleea noua a lacului . acolo unde s-a arat se va planta gazon , nu ca si cel de pe arena nationala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gazonul nici in ziua de azi nu a inverzit desi iarba naturala din zona a iesit de vreo 2 luni. Si ia cauta un pic prin imaginile vechi sa vezi cati copaci au taiat si de unde.

      Ștergere
  7. Băiatul ăsta venit pe capul brașovenilor din fundul Moldovei a distrus mai mult spațiu verde decât toți ceilalți primari la un loc. Pe dealul meu, Dealul Cetățuii, după ce a defrișat aproape toată pădurea (ca să vândă unor băieți deștepți parcele pentru blocuri ca și pe toate celelalte dealuri - Warte, Melcilor sau Morii) tot nu a avut stare până nu a adus camioane de bolovani și de pietriș cu care a terminat cu toată iarba verde din vârful dealului.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...