vineri, 2 noiembrie 2012

Ce se cere la un interviu la LIDL

Ce trebuie sa stii sau sa faci ca sa te angajezi la Lidl? Au mai fost discutii cand anuntam acum ceva timp ca se fac angajari la Lidl in Brasov. Deocamdata cica nu se fac angajari in Brasov, dar avand in vedere ca in curand se mai deschide un Lidl pe Carpatilor... cu siguranta o sa apara si posturile disponibile. Asta daca nu cumva sunt date deja.


Daca vrei sa aplici pentru un post de casier la Lidl trebuie sa dai dovada de multe calitati:
- orientare catre client (adica sa stai cu fata la client cand vorbeste cu tine),
- sa iti placa munca in echipa (intr-adevar, de preferat a fi sa munceasca toata echipa, ca daca e sa lucrezi singur pentru toti... atunci nu mai are niciun 'farmec'),
- sa fii flexibil (aici nu imi dau seama daca vor sa fii capabil sa faci spagatul printre rafturi sau nu, dar este posibil sa trebuiasca sa te strecori prin aglomeratia din magazin si mai ales pe culoarele alea vesnic pline de lazi si produse care trebuie puse pe raft),
- sa ai experienta in domeniu (de preferinta sa fi lucrat macar 30! de ani in supermarketurile din Romania).



Pentru postul de sef de vanzari la Lidl situatia e mai clara:
- trebuie sa ai experienta in vanzari (daca ai experienta la cumparaturi, sigur te pricepi si sa vinzi)
- diploma de absolvire a unei specializari din domeniul vanzarilor (asta e discriminare! pai unul fara diploma de ce nu are sanse egale?)
- neaparat sa ai cunostinte avansate de limba engleza, e un plus daca stii si germana (si in functie de locatia magazinului NEAPARAT va trebui sa te poti intelege cu clientii. Deci iti mai trebuie ungureste, tiganeste si poate ceva japoneza, chineza si turca ca poate vin turistii la cumparaturi)
- sa fii organizat (ce?... credeai ca seful de vanzari nu aranjeaza conserve pe raft?)
- sa fii un bun comunicator (asta e de preferinta sa o sari. Ca daca comunici bine inseamna ca vei fi capabil sa ceri mariri de salariu, deci te vor pica daca indeplineste aceasta cerinta. E clar ca e o capcana!)

Exista si joburi la Lidl ca agent de cumparari. Ce-o mai fi si asta? Trebuie sa:
- ai diploma de absolvent de facultate, CA SA stii sa umbli cu Excel, Word şi Power Point (de parca pentru asta faci facultatea. Tin  minte cand si pe mine ma invata la facultate unde e tasta Escape pe tastaura :)) mda..)
- rezistenta la stres (jobul nu necesita asta, dar sefii tind sa te streseze. Asta e asa, just for fun!)
- sa fii corect (deci sa nu te prinda ca tipi la meci ca arbitrul fura cand de fapt echipa joaca prost)
- bineinteles, sa fii flexibil (deci sa poti face spagatul, sfoara, seiza si podul din picioare)

Continuam aventura cu cerintele pentru postul de sef adjunct de magazin:
- rezistenta la stres (ca iti dau sefii sa cari vreo 20 de kg de stres pe zi)
- vechime in domeniu (sa fi fost toata viata ta adjunctul cuiva)
- pregatire profesionala in domeniu (exista pregatire pentru adjunct? Nu toti vor sa fie sefi?)
- sa fii un bun organizator (baga conservele alea pe raft... Si mai repede!)
- sa fii amabil (cant iti trage sefu' un sut in fund... sa fii, te rog, amabil si sa intorci si obrazul)

In sfarsit iata si mult asteptatele cerinte pentru cel mai indragit post: cel de sef de magazin (asta e oare un fel de sef de raion? fratii nostri de peste Prut stiu cel mai bine)
- trebuie sa ai diploma de absolvent al unei specializari comerciale (bine ca la aia cu Excel si PowerPoint cer diploma de facultate, iar la sef ii cere doar diploma de specializare! Deci un curs facut la somaj te poate face sef.)
- sa fii rezistent la stres (in sensul ca trebuie sa-ti stresezi angajatii non-stop si daca nu ai rezistenta e posibil sa incepi sa le plangi de mila. Asta nu e de dorit. In orice caz se ofera training si cursuri periodice de perfectionare pentru a deveni imun la suferinta angajatilor atunci cand ii stresezi.)
- sa fii orientat catre rezultate (ca daca esti orientat dupa angajate o sa ai numai "bucurii"),
- sa dovedesti ca ai spirit de echipa (angajatii sa faca toata munca, iar la sedintele saptamanale sa-ti asumi toate meritele),
- capacitate de a mobiliza echipa cu care lucrezi (in principiu nu te intereseaza asta fiindca am stabilit deja ca angajatii lucreaza, iar tu trebuie sa stai degeaba. Deci nu ai o echipa cu care lucrezi, ci una care lucreaza pentru tine. Tu doar trebuie sa-ti asumi meritele. Esti in stare, da?)
- un bun comunicator (ca sa poti sa o intorci ca la Ploiesti cand angajatii se plang de leafa prea mica si sa le prezinti avantajele de a lucra intr-un lant de supermarketuri de clasa europeana)

10 comentarii:

  1. Sper sa nu se supere nimeni pentru comentariile ironice pentru fiecare cerinta, e asa.. ca sa va mai descretiti fruntile :P

    RăspundețiȘtergere
  2. astai tare =)) 'sa ai diploma de absolvent de facultate, CA SA stii sa umbli cu Excel, Word şi Power Point'

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, pe pagina lor de facebook zice ca se deschide saptamana viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru articol! Chiar m-am distrat :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am incercat doar sa prezint detaliile printr-o alta perspectiva. Insa informatia este de pret ;)

      Ștergere
  5. Am lucrat pe un post oarecum de genul agent de cumparari in timpul facultatii. A trebuit sa invat ceva chineza pentru ca trebuia sa ne gasim noi furnizori si omuletii cu ochi oblici tocmai deschideau portile. Din pacate nu deschideau si urechile pentru engleza si a trebuit sa ma chinui eu sa incerc le ciripesc pe limba lor de erau pe jos de ras toti colegii. Iar lucrul cu Excel acolo a insemnat inclusiv programare VBA. A fost totusi fain.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...