miercuri, 7 septembrie 2011

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul la Biserica din Piata Sfatului

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"
din Piata Sfatului din Brasov

Pentru prima data moastele Sfantului Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului vor ajunge la Brasov, joi 15 septembrie 2011. Impreuna cu moastele Botezatorului vor mai fi aduse din Grecia si moastele Sf. Apostol si Evanghelist Matei, ale Sf. Arhid. Stefan, ale Sf. Mare Mucenite Varvara.

Pelerinajul credinciosilor va avea loc in perioada 15 - 19 septembrie 2011 la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Piata Sfatului din Brasov (vezi foto).
In drumul lor spre Brasov, moastele vor mai poposi la Medias, Sibiu si Cluj-Napoca. De la Brasov, acestea vor ajunge inapoi in Grecia.

Urmeaza partea cu adevarat interesanta...
Este totusi interesanta decizia Arhiepiscopiei de a aduce aceste moaste la Biserica din Piata Sfatului. Fara niciun dubiu, aceasta reprezinta un superb monumet, insa biserica este in comparatie cu altele din Brasov: foarte mica, curtea interioara este pentru maxim 10-15 persoane, iar culoarul de acces nu este mai lat de 2-3 metri. Cum vor inainta fanaticii credinciosi (care se imping la astfel de evenimente) printre mesele de la KFC si alte terase?

Si sa nu uitam ca vineri 16 septembrie 2011 in Piata Sfatului are loc Romanian Music Awards. Credinciosii vor asculta cea mai noua muzica pop si dance in timp ce se vor inchina la moaste? Asta daca nu cumva festivalul de muzica va fi mutat pe Arena Liceului Sportiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...