sâmbătă, 17 septembrie 2011

Apa de la izvor este potabila?

Brasoveni carand apa de la izvorul de sub Tampa
Sunt multi brasoveni care au facut o regula din a consuma doar apa de la izvor, insa intrebarea este daca aceasta apa nu le pune cumva sanatatea in pericol?

Izvoare de apa "potabila" sunt in Brasov la Pietrele lui Solomon, apaductul de sub Tampa, in Racadau si in padurea de langa lacul din cartierul Noua. In fiecare din aceste locuri vei putea observa ca mersul la izvor a devenit motiv de plimbare si intalnire cu prietenii. In special pentru pensionari, dar nici tinerii nu ignora "beneficiile" apei de la izvor.

O analiza interna de laborator facuta neoficial acum cativa ani de cativa angajati de la Europharm a scos la iveala ca apa de la izvorul de pe aleea de sub Tampa continea mai multe bacterii si impuritati decat apa de la robinetul de acasa. Acum mai depinde si in ce zona a orasului locuiesti, pentru ca in multe dintre ele apa de la robinet nu poate fi folosita pentru baut.

Primaria Brasov impreuna cu alte institutii abilitate din oras ar trebui sa comande un set de analize specifice pentru toate aceste izvoare amenajate si sa monteze panouri informative langa fiecare izvor astfel incat brasovenii sa stie exact ce fel de apa consuma.




Ca intra sau nu in atributiile acestor institutii, ca nimeni nu-i obliga pe cetateni sa consume apa de izvor, ca primaria a autorizat sau nu izvoarele respective, un singur lucru este cert: brasovenii consuma apa de la izvoare pentru ca si altii o fac, iar daca altii o fac si nu au patit nimic, atunci inseamna ca este in regula! Dar ce se intampla cu efectele pe termen lung? Cine monitorizeaza starea de sanatate a consumatorilor? Nu ar fi mai simplu si omenesc ca Primaria sa ia atitudine si sa vina in intampinarea brasovenilor cu o analiza publica si "la vedere"?

Update 23-ianuarie-2012: Apa de la "izvorul" de sub Tampa este de fapt apa normala ca la robinet. Primaria a facut aceasta modificare cu multi ani in urma deoarece vechile conducte pentru izvor au fost distruse. Acest lucru se stia, dar niciun responsabil nu s-a gandit sa instiinteze populatia si sa agate un panou in zona. (de aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...