luni, 26 septembrie 2011

Campanie anti-tigari cu aroma de sobolani?


Banner campanie "Descurajeaza contrabanda cu tigari"

Cea mai cretina campanie se desfasoara zilele acestea la Brasov!

Pe blocul cu RBS de la intersectia strazilor Calea Bucuresti, Zizinului, Toamnei si 15 Noiembrie (acolo unde se construieste un nou giratoriu) a aparut un banner inalt cat 5 etaje cu mesajul "Tigarile contrafacute pot contine orice".

Ne este prezentat un pachet de tigari unde celebra imagine hidoasa cu cancerul si alte boli a fost inlocuita cu un sobolan si sloganul "Aroma de sobolan"!

Cica este o campanie menita sa descurajeze contrabanda cu tigari. Dar de unde pana unde tigarile de contrabanda sunt contrafacute prin definitie?


Pentru simplul fapt ca sunt aduse din tari unde taxele nu sunt enorme ca in Uniunea Europeana, contrabandistii isi permit ca dupa ce dau spaga sa le vanda mai ieftin decat magazinele legale.

Mesajul transmis de campanie este unul bazat pe informatii incorecte. Probabil au primit niste bani de la UE sa faca si ei un proiect de informare. Tigarile de contrabanda care se vand in Suceava, Botosani, Constanta si Bucuresti sunt "la fel" de originale ca alea care le cumperi de la orice magazin din Brasov. Cu siguranta asa este si in toate celelalte puncte de desfacere ale contrabandistilor.

P.S. Nu fumez.

3 comentarii:

  1. In momentul in care afacerea e amenintata, intervin disperatii cu marketing agresiv; se pleaca din start de la premiza gresita ca masele-s o cireada de bezmetici creduli...

    ceva de genul: http://news.stanford.edu/news/2011/december/images/proctor_dentist_news.jpg

    sau

    http://blogs.creativepool.co.uk/files/2010/09/Baby-Marlboro-2.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de fapt, premisa e gresita dpdv etic, caci s-a dovedit in timp ca-i extrem de benefica pt. BUSINESS. :-l

      Ștergere
    2. interesante linkurile. ms. deci si pe afara se practica astfel de "manipulari". mai sunt si campanii private anti-fumat (care isi promoveaza propriile produse): http://dinbrasov.blogspot.com/2012/01/tu-stii-cati-bani-fumezi.html

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...