sâmbătă, 27 august 2011

Drama unei brasovence, cosmarul oricarei mirese

Se stie ca august este o luna foarte aglomerata la Casa Casatoriilor din Brasov, in special datorita romanilor care lucreaza in strainatate si care vin in Romania pentru o nunta ca in povesti alaturi de familie, rude si prieteni.

Orice mireasa are cosmarul ca alesul inimii o va parasi la altar... pe meleagurile noastre asta inseamna la Casa Casatoriilor. De dragul intimitatii, pe mirii despre care este vorba, ii voi porecli Ion si Maria.

De parca ar fi un scenariu rupt dintr-o telenovela, Ion nu o paraseste pe Maria la Casa Casatoriilor, ci Maria si Ion afla ca acesta este deja casatorit si ofiterii starii civile nu pot oficia cununia civila. Ai mai putea crede ca mirele Ion are o explicatie? Stai sa vezi si sa nu crezi!



Povestea lor frumoasa de dragoste dureaza deja de 5 ani. Au lucrat din greu pe meleagurile straine astfel incat in ziua cea mare cand vor spune "DA" sa nu le lipseasca nimic.

Parintii erau din cale afara de fericiti! Au facut toate aranjamentele necesare pentru nunta, au anuntat rudele si prietenii, au cerut concediu prelungit, si-au cumparat tinute noi pentru nunta, au cheltuit mai mult decat isi puteau permite... dar pentru un astfel de eveniment banii nu mai au valoare.

Cu zece zile inaintea nuntii Ion si Maria au depus actele la Biroul Starii Civile din Brasov, insa aveau sa se reintalneasca cu functionarii mai repede decat si-ar fi inchipuit.


Dintr-un exces de zel sau doar ca urmare a unei proceduri standard, functionarul public desemnat sa se ocupe de dosarul lui Ion si al Mariei face o descoperire senzationala. Infatisandu-se la biroul acestuia, Ion si Maria afla vestea bomba: ION ESTE DEJA CASATORIT!

Se pare ca in urma cu cativa ani, inainte ca Ion sa o cunoasca pe Maria, Ion intr-adevar se casatorise de buna voie si nesilit de nimeni cu o frantuzoaica nu prea frumoasa in scopul obtinerii cetateniei sau a dreptului de sedere si munca.

Cu un glas inocent si o fata senina Ion isi aduce aminte de eveniment, si exclama ca el a rupt actele inca de atunci! De ce ar mai fi valabila casatoria?!? (Pentru ca un act nu devine nul o data ce-l rupi! De aia draga Ion!)

Si asa trebuie acum Ion sa dea de urma frantuzoaicei pentru a putea divorta si sa se casatoreasca cu aleasa inimii lui: Maria. (Incearca pe Facebook, cauta dupa "sotia lui Ion" si poate ai noroc.)

Aceasta este o problema care nu va fi rezolvata asa de repede. Insa ce se fac Ion si Maria?.. ca in doua zile vin rudele si prietenii sa danseze la nunta lor. Asa ca au hotarat sa amane pentru o vreme cununia civila si cununia religioasa si sa treaca direct la partea cu "masa si dansul", adica petrecerea cu daruri de la restaurant.

S-au distrat pe cinste nuntasii pe seama pataniei lui Ion si a Mariei si s-ar mai fi distrat si astazi daca nunta nu s-ar fi terminat. Probabil la botezul copilului (cand va veni momentul), dragii de Ion si Maria vor lasa copilul acasa, ca doar Popa poate sa scalde o papusa. De ce sa raceasca copilul pentru asa ceva?

Povestea pare comica, insa drama acestei brasovence este de neimaginat. Maniera comica de prezentare a situatiei nu trebuie tratata decat ca un preludiu al unei rezolvari favorabile si poate, peste ceva timp, Ion si Maria vor avea puterea sa rada citind aceste randuri.

Casa de Piatra!


Trebuie neaparat sa citesti si Nunta fara miri la Brasov!

7 comentarii:

  1. As fi putut sa dau mai multe detalii pe care le detin, precum din ce cartier brasovean este mirele sau locul de munca al mamei miresei... insa consider ca este de ajuns. Nu intotdeauna trebuie totul relatat.
    Dar situatia este de-a dreptul iesita din comun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ceva ca la "surprize surprize"...

    RăspundețiȘtergere
  3. certificat de casatorie deteliorat, declar nul :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si altii asteapta luni sau chiar ani pentru un divort, ce prosti ca nu aleg calea rapida ca Ion, nu-i asa? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Casa de piatra, casa de piatra!!!Dara...pentru cine?!? Ion sau Marie?!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca pentru amandoi. O sa incerc sa aflu daca au rezolvat cu divortul intre timp :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...