sâmbătă, 25 februarie 2012

Este Brasovul capitala verde?

Este Brasovul capitala verde a Romaniei? Este de ajuns pentru ca avem Piata Sfatului, Biserica Neagra, Republicii, Tampa si Cetatuia? Daca acestea folosesc surse de energie regenerabila atunci votez da!

Inseamna capitala verde a Romaniei doar spatiile verzi? Atunci sa nu uitam de Parcul Aventura (unde brasovenii si turistii sunt invitati sa se "maimutareasca" in natura), Parcul Noua (in curs de amenajare ce cuprinde un lac cu o insula, locuri de joaca pentru copii, zona de gratare), Parcul Sportiv Tractorul, Parcul Tiberiu Brediceanu de sub Tampa, Canionul 7 Scari si Piatra Mare, Pietrele lui Solomon, Poiana Brasov si noile partii de ski, Tampa, Gradina Zoologica si lista poate continua. Ce credeti ca ar mai trebui adaugat?








In speranta ca Brasovul va castiga titlul de capitala verde a Romaniei in concursul "Premiul blogosferei pentru Capitala Verde a Romaniei" organizat de Umbrela Verde eu votez DA BRASOV!

3 comentarii:

  1. Un oraş fără piste pentru biciclete, fără tramvai şi unde spaţiile verzi sunt înlocuite cu parcări şi bodegi sinistre, nu poate fi numit Capitală Verde a României. Braşovul e Capitala Sensurilor Giratorii, un oraş al asfaltului şi al maşinilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Teoretic sensurile giratorii sunt mai eco-friendly decat semafoarele. Iar existenta pistelor pentru biciclisti nu ar obliga actualii soferi sa renunte la masini. Acolo mai e nevoie de educatie civica. Dar cu siguranta existenta pistelor ar ajuta. Totusi o intrebare: pistele pentru bicilisti nu sunt tot asfalt sau vrem unele de iarba?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sensurile giratorii sunt o oroare pentru pietoni, care nu mai sunt în siguranţă când trec strada. Semafoarele au rolul de a oferi siguranţă pietonilor. Acum maşinile sunt stăpânele oraşului. Se încurajează mersul cu maşina în detrimentul mersului pe jos sau cu bicicleta, în loc să fie invers. În plus, pistele ar trebui să fie făcute pe asfalt, dar pe ele ar circula biciclete, care nu poluează.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...