luni, 20 august 2012

Tarif si program trenulet Cetatea Rasnov

Trenuletul de agrement Transilvania Train este destinat turistilor care vor sa ajunga la Cetatea Rasnov.

Trenuletul este de fapt un vagon "medieval" tras de un tractor. Acesta porneste din parcarea de la baza dealului pe care se afla cetatea (langa terenul de fotbal). Nu se poate ajunge la cetate cu masina personala. numai masinile autorizate trec de bariera.

Trenuletul porneste din statia Rasnov (de la parcare) si strabate traseul prin padure pe un drum cu piatra cubica pana la statia Cetatea Rasnov. Parerea mea este ca daca ai iesit la plimbare mai bine faci mergi pe jos pana la cetatea. Nu faci mai mult de 10-15 minute mers agale.

















Dupa cum se poate observa din fotografii... de multe ori trenuletul este extrem de aglomerat. De ce ai vrea sa te urci pe canicula, in spatele unui tractor zgomotos, in aglomeratie ca la oras? Insa este o atractie pentru turisti si o necesitate pentru batrani si persoane cu handicap si trebuie tratat ca atare: daca esti interesat cumperi biletul, daca nu poti sa urci in voie pe jos pana la cetate.

Sunt 2 trenuleturi in zilele aglomerate si circula la frecventa de 5 minute. Un bilet dus-intors pentru adulti costa 4 lei, 3 lei pentru grupuri (minim 20 persoane) si 2 lei pentru grupurile de elevi. Copiii sub 6 ani insotiti de un adult, veteranii de razboi si persoanele cu dizabilitati beneficiaza de gratuitate.

Programul trenuletului este, bineinteles, acelasi cu al Cetatii Rasnov: de luni pana duminica intre orele 9.00 - 19.00 (vara) si 9.00 - 17.00 (iarna).


Aici gasesti detalii despre obiectivele turistice din zona:
- Cetatea Rasnov
 - Pestera Valea Cetatii-Rasnov
- Biserica Evanghelica din Rasnov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...