miercuri, 17 august 2011

Izolarea haotica a blocurilor comuniste din Brasov


Bloc vechi din Brasov izolat ca o tabla de sah

"Democratia" si mai ales indiferenta Primariei au facut ca multe blocuri din Brasov sa fie reabilitate termic de catre asociatii de proprietari sau chiar de catre proprietari - insa doar partial si fara vreo obligatie de a respecta vreun plan sau cel putin un minim de bun gust.

Un exemplu jalnic este blocul din imaginea alaturata unde proprietarii nu au considerat ca aspectul blocului este in vreun fel important. Ce conteaza ca Brasovul va arata ca un ghetou?

Institutiile abilitate trebuie sa vina cu o solutie, altfel, in curand toate blocurile vor arata asa. Sa nu uitam ca din aceasta iarna brasovenilor li s-a promis o explozie a preturilor la caldura, asa ca din ce in ce mai multi proprietari vor dori sa isi izoleze locuintele pe cont propriu. Izolarea totala a unui bloc este greoaie din cauza birocratiei, lipsei de initiativa si mai ales din cauza unor proprietari care se opun cu vehementa acestui demers si ajung sa fie singurii din bloc cu peretele nezugravit.



Urmeaza o succesiune de imagini surprinse in cartierul Astra care mai de care mai incredibile, in cel mai rau sens cu putinta:


 
 


 







2 comentarii:

  1. blocurile sunt blocuri. locuintele colective nu le-au facut numai comunistii, asemena unitati de locuire s-au construit peste tot in lume vezi anglia, america, germani, franta italia, australia....da un google oricum ce s-a facut atunci s-a facut mai durabil decat ce se cionstruieste acum , totusi nu intelega ca as avea o simpatie pt cei numiti mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. problema e ca constructorul cere prea multzi bani [shi sunt multzi care nu-shi pot permite un asemenea lux],pretzurile dar shi perioada cand constructorul vrea sa izoleze blocul yi ia pe locatari pe nepregatite.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...