marți, 20 septembrie 2011

Ceausescu si strada Uranus nr. 1

Bonuri de casa de la 2 magazine de pe strada Uranus nr.1
aflate la 500 m distanta intre ele: Billa si Mikado

Pe strada Uranus din Brasov exista o situatie cel putin hilara creata de numerotarea strazii.

Recenta inaugurare a magazinului Billa a scos la iveala ca in aceasta zona din cartierul Astra exista 2 locatii cu adresa strada Uranus nr 1.

Problema este ca prima locatie (supermarketul Billa) se afla aproape de intersectia strazii Uranus cu bulevardul Saturn, iar cea de-a doua locatie (blocul la parterul caruia se afla magazinul de electrice si electronice Mikado) se afla la intersectia strazii Uranus cu strada Calea Bucuresti. Intre cele doua locatii este o distanta de aproximativ 500 de metri.

Iata si "legenda urbana" ce se afla in spatele acestei curiozitati:



In cladirea de pe strada Uranus nr 1 (cea aproape de intersectia cu bulevardul Saturn) a fost de-a lungul timpului (invers cronologic) un supermarrket (Billa), un club de fite (Blue Sensation), o discoteca (No Problem) si un cinematograf (Cosmos).

Datorita cinematografului Cosmos s-a creat aceasta situatie ciudata cu strada Uranus nr 1. Brasovenii spun ca in momentul in care s-a decis infiintarea cinematografului Cosmos, Ceausescu nu a dorit ca acesta sa functioneze decat la numarul 1 al strazii Uranus. Fiindca blocul de la intersectia cu Calea Bucuresti era deja dat in folosinta si figura in acte cu strada Uranus nr 1, s-a decis sa mai existe (tot in acte) inca o strada Uranus nr 1 si in celalalt capat.

Un comentariu:

  1. "Investigatie" facuta ca urmare a unor comentarii postate aici. Pana la urma se pare ca nu e o greseala a celor de la Billa... pur si simplu strada are nr 1 la ambele capete :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...