miercuri, 5 decembrie 2012

Ghidul clientului nemultumit sau De ce NU poti sa renunti la RDS

As fi putut sa pun un titlu mai pompos: "VEZI aici de ce nu poti sa renunti la RDS!". Dar era prea senzational. Insa abuzurile RCS&RDS din ultimele luni nu au fost trecute cu vederea. Nici  la TV si nici pe bloguri sau pe retelele de socializare. Dupa cum intreba un cititor zilele trecute "Ce optiuni avem ca sa renuntam la RDS?".

Ei bine, am gasit un raspuns partial pe Facebook, la dl ALZ (multumesc pentru acordul de a publica, aici pe blog, articolul sau).



"Chiar m-am gandit ca daca ar fi o diferenta de 10-20 RON fata de Romtelecom, as fi incercat si sa conving cat mai multa lume, sa ne mutam la competitie, pe 2 ani. RDS abuzeaza de pozitia pe care o are, si dupa scandalurile cu Antena 2, GSP TV, acum a urmat si cel cu Discovery. Niste hoti, ce sa mai? 

Imi facusem si calcule, au vreo 2 milioane de abonati. Daca vreo 100.000 dintre noi se muta (asta ar insemna 0,5%, iar in 30 zile cf contractului, ar trebui sa putem rezilia pe motiv ca nu ne convine ce au scos din grila), 100.000x10 EURO inseamna 1 Milion de Euro pe luna. Asta inseamna 12 Milioane EUR pe an!! Deci, nu cred ca ii doare in cur de o petitie, dar poate ii durea de 24 de milioane de Euro pierdute. Bun, ma jur ca pentru 20 RON/luna as fi facut asta, chiar daca e aproape 50% din abonamentul actual, gandeam ca ar fi doar 20 RON, dar daca multa lume ar fi gandit ca mine, se mai gandeau o data. Stiu, pe Digi sunt meciurile din Liga 1, da' si-asta a ajuns o mocirla, deci n-om muri daca vedem 3 meciuri pe an din tribuna sau intr-un bar.

Bun, toate bune si frumoase pana sa vad oferta de la Romtelecom.. Pentru un abonament similar cu ce am acum la minunatul RDS, la Romtelecom as plati aproape dublu. Abonamentul maxim de la RDS (cu Maxpack, 1 decodor HD si unul SD), ajunge la 55-60 RON. La Romtelecom, pentru aproximativ aceleasi programe, 100 RON (tot cu 1 receiver SD si 1 HD), and counting ca au tarife in EURO! In plus UPC nu avem in orasul nostru, asa ca nici nu m-am obosit sa caut oferta. Logic, ce ar putea fi de facut? Sa renuntam la TV poate? Oricum decat cu DD, Marula, Cacatos si Abces Direct, mai bine fara.. Dar mai sunt si kestii interesante pe la TV, si ne-am cam obisnuit. Macar din Vodafone in Orange, poti alege un Cosmote pentru o perioada, dar aici, cam de kkt! Maro!
"

Comentariile (de tot felul) au inceput sa apara "maestre, eu nu am nici cablu, nici TV si nici Internet. stii ce bine e?", doar ca a folosit internetul pentru a posta pe Facebook, nu? sau "Si eu am vrut sa fac la fel ca tine, pacat ca nu e UPC-ul in oras, dar vine el, rabdare. Le-o coc eu. Pe banii mei nu faci tu ce vrei! Ai uitat sa mentionezi ca schimba frecventele programelor saptamanal. Eu nu stau toata ziua sa dau iar si iar cautarea programelor."

Aici vreti sa ajungem cu televiziunea asta prin satelit?


Pana la urma asta este problema: RDS nu are un concurent real in Brasov!

Romtelecom face figuratie avand tarifele prea mari. Si nici in ruptul capului nu o sa fiu vreodata de acord cu montarea acelor antene prin satelit (comercializate atat de Romtelecom, cat si de RDS) care nu fac decat sa urateasca blocurile... si asa uratite destul de carpelile cu polistiren.




Chiar daca Romtelecom ar fi ceva mai ieftin, Digi transmite pe langa Liga I Romania mentionata mai  sus si campionatele de fotbal din Anglia, Spania, Italia si Franta. Pe langa asta mai transmit cate 3 meciuri deodata din UEFA Champions League (ceva nesperat acum cativa ani de zile cand Otelul sau alti viteji faceau figuratie pe teren, iar TVR sau ProTV transmiteau doar acel meci, in timp ce pe alte stadioane se juca chiar fotbal). Mai e si Liga Europa! Transmit meciurile nationalei de handbal. Si hochei, de cele mai multe ori de la Patinoarul Olimpic din Brasov.

Insa toate astea nu reprezinta un motiv intemeiat. Canalele Digi pot fi urmarite gratuit pe net, chiar pe siteul lor: DigiSport.ro daca ai net de la RDS ("Serviciul este disponibil abonatilor RCS & RDS prin intermediul oricarui dispozitiv care se poate conecta la internet prin intermediul unei conexiuni broadband, exclusiv in reteaua RCS & RDS, pe teritoriul Romaniei."). Nu acelasi lucru se poate spune despre DolceSport de la Romtelecom.

Pana la urma... fiecare face ce vrea. Ati renuntat sa folositi autobuzele RAT pentru ca circula prea rar sau intarzie? Nu mai circulati cu masina personala fiindca astia au scumpit combustibilul la nesfarsit? Ati facut o revolutie cand nu va mai ajungea mancare primita la ratie? A, da... asta ati facut! Deci orice este posibil!

7 comentarii:

  1. D. Olteanu, 7 hours ago (via Facebook): este foarte adevarat

    RăspundețiȘtergere
  2. C. Arhire, 7 hours ago (via Facebook):

    Am trimis un mail celor de la UPC si iata raspunsul lor: "Va multumim pentru interesul pe care il acordati serviciilor oferite de UPC Romania. Interesul nostru pentru solicitarile venite din partea clientilor este deosebit de mare, deoarece Clientul este in centrul tuturor actiunilor noastre.

    Extinderile de retea sunt un punct principal al actiunilor intreprinse de UPC Romania, dar acest proces este indelungat si implica foarte multi factori, care, de multe ori tin si de factori exteriori firmei noastre.

    Extinderea retelei in zona in care dumneavoastra locuiti se afla in planurile noastre de dezvoltare a retelei, dar din pacate nu putem da termene limita.

    Pentru a fi la curent cu ofertele pe care UPC Romania le pune la dispozitia clientilor, sau a potentialilor clienti, cu zonele in care furnizam servicii si cu alte informatii va invitam sa accesati pagina noastra www.upc.ro.


    Ca o alternativa, UPC Romania va propune achizitionarea serviciului de cablu tv prin serviciul de televiziune digitala prin satelit ( cunoscuta sub numele de DTH- Direct To Home). Acest serviciu poate fi cumparat de la Focus Sat, companie membra a grupului UPC.

    Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati site-ul www.focussat.ro sau sa contactati Call Center Focus Sat la numarul de telefon 021.406.72.20. Programul de lucru al call centerului este : de luni pana vineri de la ora 8 la ora 22, sambata de la ora 9 la ora 21 si duminica de la ora 10 la ora 20.
    "

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia uitati ce scrie Gandul astazi: "Canalele HBO ar putea fi scoase, începând de anul viitor, din grila de programe a celor de la RCS&RDS , la scurt timp după ce reprezentanţii din Ungaria ai aceleiaşi companii au renunţat la ele pe platforma DTH.

    Motivul pentru care ar putea fi luată o astfel de hotărâre este acela că, până la ora actuală, nu s-a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte retrasmisia în România canalelor HBO începând cu anul 2013.
    "

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Adevarul e ca pentru 2 emisiuni pe care le urmaream pe discovery (asta cand se nimerea sa fiu acasa la ora aia) mai bine le i-au de pe net si le vad cand am timp. Sunt curios daca o sa intre Upc-ul in brasov, si cum? Ma refer pe unde trag firele? cu siguranta nu au voie sa le traga pe stalpi. de sapat o sa coste o caruta de bani... Doar sa apara o noua tehnologie wireless prin care o sa se mai diversifice concurenta, de genul atentelor satelit dar sa fie ceva de dimensiuni mult reduse si sa nu fie neaparat pozitionate in exterior (sa fie de interior). Stiu ca fabulez, dar de exemplu la ce viteze s-a ajuns cu reteaua 4g, nu cred ca suntem departe.

      Ștergere
    2. eu sincer sper sa intre pe cablu ... invizibil de preferinta :))... ca toate antenele astea o sa neprajeasca intr-o zi. o sa zica ups, nu am stiut, ne pare rau :))

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...