luni, 17 decembrie 2012

Cum a ars My Place

Incendiul de la My Place vazut de la
etajul Unirea Shopping Center
As fi vrut sa sa fie un articol no comment, dar trebuie sa specific ca toate pozele sunt adunate de pe Facebook. Au sute de share-uri si pe alocuri like-uri. Ce poate sa-ti placa la asta?

Mai era si un filmulet cu doua moldovence care comenteaza incendiul de la geamul unei locuinte din blocul cu 12 etaje Caprioara, situat peste drum de My Place. Fetilii... stiati de incendiul de la etajul 11 de la voi de la geam? Era o garsoniera in flacari acum vreun an si jumatate...



Revenind la subiect, mall-ul My Place de la Gara Brasov s-o cam ars, din cauze nestiute deocamdata. Cei mai multi zic ca e o mana criminala, reglare de conturi cu Popescu, altii sustin ca Dorel era angajat pe santierul de la hotelul care se construieste peste My Place.
Incendiul de la My Place vazut dinspre
Parcul Tractorul, peste calea ferata


Am vazut fumul in jurul orei 4 cand inca era lumina afara. Ceva mai tarziu au aparut si flacarile, care cred ca erau la fel de inalte ca blocul Caprioara de peste drum, iar acela are 12 etaje. Initial am crezut ca a loc foc vreo cisterna in gara. Acum vreo doua ore ma sunase un prieten care trecea pe  acolo, iar incendiul inca nu era stins. Multimea inca privea.

Printre spatiile comerciale ce isi au sediul in mallul My Place se numara clubul Kasho (cel mai afectat de incendiu), Banca Transilvania, CATO, Be you, un service de telefoane, dealer Orange, o casa de schimb valutar si mai multe unitati fast food / restaurant / cafenea.


Incendiul de la My Place vazut din parcarea Unirea Shopping Center, celalalt mall de la gara
Pe la ora 17 niste trecatori au filmat incidentul cu telefonul mobil. Pe Youtube au comentat ca erau doar 2 echipaje de pompieri si mallul era ca un foc de tabara.

Incendiul de la My Place vazut din zona blocului CEC de la intersectia Harmanului cu Toamnei

Multimea spectatoare la incendiul de la mall, imagine din parcarea cu plata din fata garii Brasov

Incendiul de la My Place vazut din blocul Caprioara, de peste drum de My Place (intersectia Garii cu Victoriei)

Incendiul de la My Place vazut din statia de autobuze RAT de peste drum de mall

Incendiul a fost stins, seara tarziu. My Place e scrum :(


Exceptand ideea ca s-ar fi putut intampla o tragedie (gandindu-ma la faptul ca in spate este o benzinarie) si ca din fericire nu au existat victime... iata cateva ganduri ale brasovenilor postate pe Facebook:
- "nu trebuie sa plangem ca a ars un mall. Omu' primeste acum 9 milioane de euro de la asigurari, mai mult decat daca l-ar fi vandut"
- "acum are un motiv ca sa extinda hotelul si mai mult".
- "dc trist bre? omu vrea sa mute kasho :))"
- "te pui cu mafia?.. chhh"
- "imi placea si mie un club si acum a ars" (asta este singura ta grija?)
- "noroc ca nu a ars pe 21 decembrie ca atunci chiar ar fi crezut unii ca vine sfarsitul lumii"
- "Această fotografie este un pamflet şi ar trebui luată ca atare. Scopul ei este de a lua în derâdere oamenii care au venit să vadă cum arde Kasho, ca la aprinderea pomului de Crăciun sau <ca la un bal>"
- restul de 99% dintre comentarii sunt de sustinere, pareri de rau, mirarea ca asa ceva se poate intampla nu doar la televizor.


- Bancurile si pozele haioase "incing" atmosfera pe Facebook, luand o imagine ca atare, tratand-o cu seriozitate sau amuzament. Insa in spatele acestui incident raman cu siguranta cateva familii de brasoveni care vor avea un Craciun mai trist, mai sarac...

7 comentarii:

  1. foarte bune poze ai surprins din atatea ipostaza... munca ta este de apreciat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca omul a precizat ca pozele sunt adunatae de pe facebook, dar ma rog... E mai simplu sa te uiti la poze decat sa citesti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-un moment ca acesta, afectat nu este doar cel care este proprietarul cladirii. Sunt angajati care au ramas fara job, sunt alti business owners care au investit acolo si care acum, pentru moment sau nu, si-au pierdut businessul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit si la asta... si ar mai fi altele de spus. Deocamdata despre "victimile" colaterale. Mai urmeaza 2 articole din seria pornita cu incendiul de la My Place.

      Ștergere
  4. Mama mi-a povestit ca atunci cand a ajuns acasa (cam in jurul orei 4 dupa-amiaza ajunge si ea inapoi de la lucru) si a vazut fumul pe geam s-a speriat, a sarit inapoi in incaltari si s-a dus in fuga la mama lui tati, care sta in zona podului de pe 13 Decembrie. De la ai mei din zona Independentei parea ca incendiul e pe undeva pe acolo pe la pod.

    RăspundețiȘtergere
  5. intrebare...cum se poate ca un echipament de sudura sa afecteze My Place si hotelul nu??? in plus din tot ce vad arde My Place sau in interior nu si exteriorul cu hotelul...pacat pt cei care nu vor avea loc de munca.. stiu cum este.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...