vineri, 21 decembrie 2012

Din 2013 cresc tarifele RAT

Daca vi se parea scump biletul de autobuz pana acum, o sa vi se para si mai scump incepand cu anul 2013.

Pana acum o calatorie pe o ruta normala RAT costa 1.5 ron. Din ianuarie 2013 aceeasi calatorie va costa 2 ron. Asta inseamna o crestere de 33.3%. Abonamentul RAT pentru o luna pe o linie de transport costa 35 de lei, iar din 2013 va costa 40 de lei, adica o crestere de numai 14,28%. Ca sa nu existe dubii legat de ce inseamna aceste procente: un abonament lunar in 2012 era echivalentul a 23 de calatorii, iar din 2013 va fi echivalentul a 20 de calatorii. Asta reflecta cat de tare s-au scumpit biletele fata de abonamente.

Care e ideea? Crestere de 14% la abonamente si de 33% la bilete? Ar fi interesant de vazut o statistica cu veniturile RAT Brasov pe categorii: cat castiga din vanzarea biletelor si cat din vanzarea abonamentelor (de ce nu, si din amenzile aplicate blatistilor?). Se pare ca brasovenii circula mai mult cu biletul daca au vizat o asemenea marire ca sa isi creasca profiturile.

Alegerile au trecut, de acum ii doare-n cot. Au de platit niste 'facturi' si ne vor arde la buzunar cu fiecare ocazie ivita.

3 comentarii:

  1. probabil au trecut de la 1.5 la 2 lei ca suma sa fie oarecum rotunda ;)

    ai fi fost mai multumit daca pretul unui abonamet devenea aprox 47 lei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta s-au gandit ca un pret de 1.7 lei pe calatorie va crea nebunie la casele de bilete din cauza maruntisului, dar o crestere de 33% nu ti se pare exagerata?

    RăspundețiȘtergere
  3. stati incet ca urmeaza si altele: curent , gaz, taxe locale - impozite, etc si apoi avalansa creata de acestea cu preturile alimentelor ...asa ca sigur o vom duce mai "bine" cu USL-ul :) in 2013 ...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...