luni, 3 decembrie 2012

Dovada ca romanii sunt bolnavi - invazia de farmacii!

Farmaciile au profit fabulos! Pe langa ele si producatorii de medicamente. Pe o distanta de 50 de metri de pe strada 13 Decembrie din cartierul Tractorul (peste drum de Parcul Tractorul) sunt 3 farmacii: Hygeea, Sensi Blu si Richter. Erau 3!


Zilele astea urmeaza sa se deschida o a patra farmacie, fix in statia de autobuz: farmacia Dona. Se pare ca acesta era magazinul important cu care eram momit.


La ce ne trebuie atatea farmacii? In aceeasi perioada, cei de la Farmacia Dona urmeaza sa mai inaugureze o noua farmacie in cartierul Astra, pe strada Uranus.

Au ales un spatiu comercial aflat langa Vodafone, Dragon si Billa, langa alte 2 farmacii (Eco Farmacia si inca una). La cativa metri, dupa colt e si farmacia non stop Farmacom 44 si tot in parc mai e si Catena. Catena mai are o farmacie si la Orizont (intr-un fost magazin mic.ro), iar la iesirea din piata spre Calea Bucuresti mai sunt alte 2 farmacii (nu mai stiu care, una parca e Help Net). Si in statie la Piese Auto mai sunt 2 farmacii. Si ialte cateva pe calea Bucuresti spre Mc Donald's sau spre Judetean.


Pe o distanta de nici 5 minute sunt 8 farmacii! Pai in urma cu 10-20 de ani exista cate o farmacie pe cartier si inca 2 non stop (Farmacom 44 de pe Uranus si parca mai era si aia de pe Republicii) si era de ajuns!



4 comentarii:

  1. Dona, Catena, Help Net si mai ales Sensi Blu sau Centrofarm vand si o groaza de cosmetice. Scumpe, da' unele sunt chiar faine si fix alea nu se gasesc pe nicaieri altundeva. Acum doi ani mi-am facut carduri Sensi Blu si Help Net ca sa-mi cumpar... jucarii de plus Lelly! Intre timp au renuntat sa aduca :(

    Altfel, e trend national. In Bucuresti, doar la piata de langa mine sunt noua. Doua Sensi Blu, o Catena, o Sante, o Richter, o Belladonna, o Remedio si nu stiu cum le cheama pe celalalte doua. Una a aparut anul asta, cealalta e acolo de cand m-am mutat aici in 2002.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar... farmaciile nu prea mai sunt ce erau odata, adica nu vand doar medicamente. la un moment dat era 'la moda' bancile. Sistemul bancar duduia, iar sucursalele apareau ca ciupercile dupa ploaie. In Brasov s-au inchis multe in ultimii ani. Farmaciile par a fi o afacere mai de viitor :)

      Ștergere
  2. Farmaciile chair sunt o afacere de viitor. La noi daca te duci la medic ca esti bolnav, chiar daca nu e grav ,pleci cu pomelnicul de medicamente. Citesc pe forumuri ca in Anglia, Germania, Austria se dau foarte greu pastile. Sper sa vina ziua cand o sa merg la medic si ma va trimite acasa fara sa trec pe la farmacie....dar la comisioanele care le primesc ma indoiesc ca primeaza sanatatea mea :).

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...