sâmbătă, 1 decembrie 2012

Google: "Autostrada Transilvania va trece prin centrul Brasovului!"

Cel putin asta sustin "mult mai inteligentii" de la Google: Autostrada Transilvania va avea o lungime de numai 300 de metri si (culmea!) deja exista: este vorba de actuala strada Toamnei. Mai mult, bulevardul Mihail Kogalniceanu si o parte din bulevardul 15 Noiembrie vor fi redenumite in bulevardul Matei Basarab!




Sincer, pana azi, chiar imi pareau de incredere cei de la Google cu serviciul lor de harti: Google Maps. Astazi, m-a bufnit rasul la o simpla cautare pe Google Maps pentru orice strada din centrul civic al Brasovului. Ei afiseaza poza din imagine. Pe langa erorile pe care le-am sesizat mai sus, nu stiu ce sa zic de Drumul European E574 care apare in locul strazii Harmanului.

Penibila e si varianta cu 15 Noiembrie care e intrerupta de la giratoriul de la Hidro pana in drept cu biserica de lemn. Pe acea portiune apare bulevardul Matei Basarab. In Brasov exista doar strada Matei Basarab care se intersecteaza cu bulevardul 15 Noiembrie in zona strazii Agriselor intre Teatrul Dramatic si Patria.

Acum cateva luni, cand gigantul american Apple a lansat smartphoneul iPhone 5, milioane de utilizatori din lumea intreaga au sesizat ca serviciul propriu de harti de la Apple era o catastrofa! Autostrazile intrau prin muzee, cratere uriase si gauri negre apareau la orice colt din oras. A fost o gafa de proportii din partea Apple. Directorul responsabil cu serviciul de harti de la Apple a fost concediat dupa ce a refuzat sa ceara scuze clientilor pentru porcaria de aplicatie pe care a creat-o. Ia sa vedem pe cine concediaza Google-ul pentru harta asta "de incredere" cu centrul nou al Brasovului!

Ati mai sesizat si alte greseli? Eu tocmai am mai facut o cautare si de data asta Autostrada Transilvania apare pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, iar strada Republicii apare pe 15 Noiembrie si pe Toamnei!



Asta inseamna 2 lucruri; Obama chiar vrea sa-si faca giratoriu in Brasov, iar pretul  apartamentelor va exploda in centrul civic acum dupa ce si Republicii si Autostrada Transilvania trec prin cartier :))

6 comentarii:

  1. Dragoste pentru Matei Basarab? Si in Bucuresti Calea Mosilor e "botezata" pe o portiune cu numele Matei Basarab (si in portiunea imediat de langa cu Soseaua de Centura) - link. Plus ca si Street View are probleme si te trezesti ca iti arata imagini din alte parti ale orasului pentru unele strazi.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)), tare comic, pe Harmanului nu au gresit, este drum national si European E574, dar de undeva din Triaj, de la iesirea ocolitorii dinspre Sacele!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar imi povesteau niste prieteni care au vizitat Sibiul bazandu-se exclusiv pe hartile de la Google. Nu s-au ratacit, dar s-au schimbat la fata cand au citit articolul asta :))

      E greu sa fii Google, dar e si mai greu sa-ti dai seama de ce erori au in soft daca nu cunosti zona. Ce mai conteaza ca au mutat strazile reale la cativa km distanta? :))

      Ștergere
  3. Eu abia acum am observat. Folosesc google maps foarte foarte des si acum nu intelegeam de ce era republicii pe calea bucuresti...nu ma asteptam la o asa eroare :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate situatia dureaza inacceptabil de mult tinand cont ca e vorba de un serviciu Google :(

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...