sâmbătă, 1 decembrie 2012

Poze Parcul Magnolia din centrul civic al Brasovului

Parcul Magnolia din Brasov este situat in centrul civic (sau centrul nou) al orasului, inconjurat de cel mai mare "giratoriu" al Brasovului si numeroase cladiri de birouri.

"Marele giratoriu" care inconjoara Parcul Magnolia si  o parte din blocurile cu locuinte sau de birouri din jurul sau este format din strada Toamnei si bulvardele Mihail Kogalniceanu, Grivitei si 15 Noiembrie.

Tin minte ca in urma cu mai multi ani, zona era neamenajata, insa intr-o campanie electorala (peste "noapte") a fost incropit acest parc. Din pacate, lucrarile nu au fost finalizate nici acum. Aleile au ramas fara borduri si cu un fel de asfalt / pietris de proasta calitate (pe multe alei, nu se poate traversa parcul in conditii optime daca esti pe role, skateboard sau ai un bebelus in carucior).

Desi nu are flori precum toate celelalte parcuri din Brasov, Parcul Magnolia a fost imbunatatit in ultimii ani prin amenajarea unui loc de joaca pentru copii (care in urma cu 1 an a fost si ingradit pentru ca micutii sa fie mai in siguranta, iar parintii mai relaxati). De asemenea, s-a amenajat si un spatiu ingradit, special pentru animalele de companie si un loc de gimnastica cu aparatura fitness (precum cele din Parcul Central Nicolae Titulescu, Parcul Tractorul sau cele din Parcul Noua).



Aparatura pentru fitness in Parcul Magnolia. In spate (de la stanga la dreapta) este sediul Administratiei Fiscale din Brasov si Biserica de lemn Inaltarea Domnului


Peste drum de Parcul Magnolia, delimitat de bulevardul 15 Noiembrie, pe vremuri era uzina Hidromecanica. Aceasta a fost daramata in totalitate in ultimul an, locul fiind un imens spatiu gol in centrul civic al Brasovului. Aici urmeaza sa se construiasca parcari, un hotel, dar si un hypermarket, cel mai probabil Cora.

Privire din Parcul Magnolia catre fosta uzina Hidromecanica, peste drum de blvd 15 Noiembrie

Privire din Parcul Magnolia catre bulevardul Grivitei. In blocul din dreapta se afla Primaria Noua

Din Parcul Magnolia se poate pleca in 3 directii diferite prin pasajele subterane: pasajul Hidromecanica (aflat sub giratoriul de la intersectia bulevardelor 15 Noiembrie, Grivitei <in fata la camera de Comert> si strazii Iuliu Maniu), pasajul Hidromecanica 2 (aflat langa Biserica de lemn traverseaza blvd 15 Noiembrie cu iesire spre sediul Politiei Brasov, pasajul este in mare masura parasit si extrem de insalubru) si pasajul Rainbow (aflat sub intersectia bulevardelor Mihail Kogalniceanu cu Victoriei - spre Gara CFR Brasov). Pasajele Hidromecanica si  Rainbow au magazinase si mici cafenele.

Pe langa locul de joaca pentru copii, in parc se afla un centru de inchiriere biciclete (vezi foto mai sus cu privire spre blvd Grivitei), un teren de bascet, unul de fotbal si cel mai mare parc amenajat pentru role, skateboard si biciclete (sport extrem! Iata aici un clip cu biking in parcul din centrul civic, inainte de a fi reamenjat).



Imagini din elicopter cu centrul civic al Brasovului (sursa).
Parcul Magnolia (foto sus de-a lungul blvd Kogalniceanu si foto stanga de-a lungul blvd Grivitei si 15 Noiembrie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...